De eerste en de laatste keer

De eerste en de laatste keer

Foto ter illustratie

EDE – De heropening van de clubs en discotheken op zaterdag 26 juni gaf het startschot voor de veelbesproken ‘Summer of Love’ en ‘the Roaring Twenties’. Het is van korte duur: Na twee weekenden moeten clubs en discotheken opnieuw dicht. De clubavond voor redacteur Amber Dresken was de eerste, maar ook gelijk de laatste keer.  

Amber Dresken, 12 juli 2021

Zaterdag 26 juni was het voor mij en vele anderen eindelijk zover: na ruim vijftien maanden openden clubs en discotheken weer hun deuren. Na toch wat momenten van twijfel: ‘Is dit wel veilig?’ en ‘gaat het allemaal wel lukken met zo’n testbewijs?’ besloten mijn vriendinnen en ik ervoor te gaan. 

Twijfels
Zaterdagochtend half 11 op een industrieterrein een coronatest laten afnemen bracht ons nog niet echt in de feeststemming maar toen ‘s middags de nodige testbewijzen op onze telefoons stonden en de outfits goedgekeurd waren, kon de voorpret toch echt beginnen. De twijfels of het na zo’n lange tijd nog steeds leuk zou zijn, vielen onmiddellijk weg op het moment dat ik voet zette op het horecaplein in Ede. Overal waar ik keek zag ik jongeren staan die allemaal hetzelfde voor ogen hadden: uitgaan en genieten. Ook leken de vijftien maanden hiervoor niet meer te bestaan toen ik de club binnenliep en Viva Hollandia van Wolter Kroes op standje nét te hard door de speakers dreunde en ik een slok nam van dat allereerste biertje. De hele avond en nacht voelde voor mij surrealistisch. Alsof een kleine groep voor een aantal uurtjes samenkwam in een grote bubbel en de rest van de wereld doorging. In deze bubbel vloeide het bier rijkelijk en kwamen al die nummers voorbij die in een club altijd nét wat beter klinken: Africa van Toto, Rampeneren van de Partysquad en Wannabe van de Spice Girls. Uiteraard werd de nacht in stijl afgesloten bij de snackbar op de hoek.

Geduld
‘Wanneer weer?’ klonk het de volgende, brakke, ochtend al snel. Helaas zullen we voor een vervolgavond nog even wat geduld moeten hebben. Achteraf was dit de eerste maar ook gelijk de laatste keer uitgaan. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *