Hoe wordt iets verklaard van doodslag?

Hoe wordt iets verklaard van doodslag?

Hoe wordt iets verklaard als doodslag?

In 2018 zijn 158 mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. We weten allemaal wat moord inhoudt, maar doodslag blijft een vrij vage term. De definitie is namelijk: het opzettelijk beroven van een anders leven, zonder voorbedacht plan om een ander te doodden. Toch is het wel met opzet gedaan.

De reden waarom dit als onduidelijk beschouwd wordt is voornamelijk omdat hier niet goed op gecheckt kan worden. Je kan zo bijvoorbeeld door toeval beschuldigd worden terwijl je zelf niet schuldig bent à “wrong place, wrong time”. Maar je zou ook juist weg kunnen komen met moord door het te verschuilen als ongeluk of zelfverdediging.

Om te achterhalen hoe een moord of misdaad wordt verklaard als doodslag, interview ik digitaal rechercheur Dennis Wijnberg telefonisch. Als digitaal rechercheur onderzoekt hij misdaden. Dit doet hij door middel van het navolgen van masten, netwerken, aankopen et cetera.

In het interview legt Wijnberg uit wat de verschillen zijn tussen bepaalde soorten moord, zoals bijvoorbeeld dood door schuld, doodslag of moord.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *