BOT is terug met nieuwe voorstelling: Het Geluid Van Cinema

BOT is terug met nieuwe voorstelling: Het Geluid Van Cinema

Foto: Istar Verspuij

ARNHEM- Instrumenten die over het podium lopen, lampen die flitsen en machines die draaien, dit kan maar één ding betekenen. BOT is terug in Arnhem, en dit keer in het Rembrandt theater. Met hun nieuwe voorstelling Het Geluid Van Cinema nemen ze je mee in hoe een theater klinkt, en wat je hier allemaal kan maken. 

In de nieuwe voorstelling duikt de groep een maand lang het oude Rembrandt Theater in Arnhem in, een welbekende plek onder de Arnhemmers. Het theater dat gebouwd is in 1954 sloot in 2016 haar deuren, maar opent ze nog een laatste keer voor de voorstelling van BOT. In de voorstelling neemt BOT je mee in het geluid van een theater met liederen, machines en vernieuwend gebruik van de omgeving. De groep zegt al heel lang in het Rembrandt te willen spelen, dus dit is een droom die voor ze uitkomt. De voorstelling draait van 21 t/m 24 oktober en van 28 t/m 31 oktober. Voor een sfeerimpressie; zie hier de teaser.

BOT is een theatermuziek groep uit Arnhem bestaand uit de leden Job van Gorkum, Geert Jonker, Thomas Postema en Doan Hendriks. In 2009 heeft de groep hun debuut gemaakt op Oerol. Het repertoire van BOT bestaat uit grote tot kleine liederen begeleid met piano en zelf uitgevonden machinale instrumenten. ‘Bij ons is het muziek maken het theater, de oorsprong van elk geluid moet zichtbaar zijn.’ Legt frontman Job uit. Bekende producties van de groep zijn: LEK, RAMKOERS en BOT. Ook hebben ze in 2018 het studioalbum PLAAT uitgebracht. Naast hun producties hebben ze ook een serie voorstellingen onder de titel Het Geluid Van, waarin ze industriële erfgoedpanden induiken om die weer tot leven te wekken met muziek en liederen. ‘In Het Geluid Van gebruiken we het gebouw zelf als muziekinstrument’ zegt Job. Het nieuwste kindje in de serie: Het Geluid Van Cinema.

https://soundcloud.com/user-332170406/interview-met-job-van-gorkum-over-het-geluid-van-cinema/s-tYcHgQFD9Zo?si=1488d7215fc54db4bbccf71b93d84596

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *