Laatste kans om te genieten van de World Street Painting tentoonstelling in Arnhem

Laatste kans om te genieten van de World Street Painting tentoonstelling in Arnhem

Foto: Pixabay

ARNHEM – Deze week is de laatste kans om de 3D kunstwerken in Arnhem te bewonderen. De World Street Painting tentoonstelling was in Arnhem te bewonderen van 26 juli tot 31 oktober. Zes kunstenaars hebben hun werk op verschillende plekken laten zien.

Het World Street Painting festival is een jaarlijks festival waarbij kunstenaar live kunstwerken maken voor je ogen. Het gaat om 3D kunstwerken die tot leven komen als je er vanaf een bepaald punt naar kijkt. Zo lijkt het net alsof je tegenover een afgrond staat, of dat je ineens oogcontact hebt met een roze neushoorn.

Dit jaar was een grote uitdaging volgens kunstenaar Rianne te Kaat. Het regende namelijk vrij veel dus het was een race tegen de tijd. Als de kunstwerken nog niet droog waren dan zouden deze weggespoeld worden door het water, wat erg jammer zou zijn.

De artiesten van dit jaar waren Kerim Musanovics (Stationsplein), Jean-Mar Navello (Willemsplein), Rianne te Kaat (Gele Rijdersplein), Fabio Fedele (Velperplein), Grego Wosik (Eusebiuskerk) en Remko van Schaik (Nieuwstad). Deze kunstenaars zijn allemaal individueel uitgenodigd voor de tentoonstelling.

Hieronder hoort u een kort interview met Remko van Schaik.

https://soundcloud.com/user-390838505/interview-met-remko-van-schaik/s-nmn6jtV9gTI?si=8360fae3ffab4ba1b9c0a9f45062adbc

Over de auteur

Maartje Huvenaars

Vroeger kreeg ik al te horen dat ik vrij kritisch was voor mijn leeftijd. Van boekenwurm tot kunstenaar, ik ben van alle markten thuis. Kritisch denken en schrijven zijn altijd al mijn passie geweest, daarom ben ik journalist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.