ArtEZ-studenten blij met komst nieuw café

ArtEZ-studenten blij met komst nieuw café

Eerste Jamsessie in café Nelson

ARNHEM – Het nieuwe café Nelson in de wijk Coehoorn vormt voor conservatoriumstudenten dé plek om muziek te maken, en voor iedereen een plek om samen te komen. Na het sluiten van voormalig café in hetzelfde pand vorig jaar, is er sinds eind oktober eindelijk een nieuw café om het gat in het hart van vele ArtEZ-studenten te vullen.

 

De eerste jamsessies hebben alweer plaatsgevonden in café Nelson. Voor ArtEZ-studenten is de opening van dit café goed nieuws. Sinds het sluiten van Stella by Starlight is er een groot gemis ontstaan onder Arnhemse muzikanten en conservatoriumstudenten. Twee avonden per week werd hier muziek gemaakt. Door corona was de toekomst van dit café te onvoorspelbaar en hebben de eigenaren besloten het te sluiten. Bas Janssen, leerling aan het Arnhemse conservatorium vertelt: “Er zijn veel andere jamsessies geweest in de tussentijd, maar de meeste sfeer komt toch wel van Stella’s, of ja, Nelson.”

Stella by Starlight was voor deze studenten een begrip geworden. “Het drumstel wat daar stond, en nog steeds staat, komt zelfs van ArtEZ. Zo close is de band tussen het café en de school.”

Café Nelson, op dezelfde plek als waar Stella by Starlight eerst stond, heeft hetzelfde concept als zijn voorganger. Tweemaal per week livemuziek, zelf mee mogen spelen en de gezelligheid is ook hier snel te vinden. Maar het heeft wel een hele nieuwe uitstraling gekregen. “Ik denk dat je echt wel herkent dat het Stella is geweest, maar het is wel echt een nieuwe entiteit. Eigenlijk niet met elkaar te vergelijken”, aldus Vincent, eigenaar van Nelson,“We hebben alleen hetzelfde concept, tappen uit hetzelfde vaatje.” Het voornaamste uitgangspunt van Nelson is “Huiskamer zijn, voor iedereen. In de ruimste zin van het begrip.”

Er is nog geen grote opening geweest van café Nelson. Vincent wil dit over een jaar wel doen. “We zijn net begonnen. Ik denk dat elke keer als je hier binnenkomt, je weer verschillen ziet.”

Audio-interview met Vincent, eigenaar van café Nelson. 

Over de auteur

Milou Idink

Hey! Mijn naam is Milou, achttien jaar oud en ik ben (zoals je misschien al doorhad) journalistiekstudent op de Hogeschool Utrecht. Ik ben eigenlijk altijd nieuwsgierig naar alles, maar vooral op politiek- en sociaal-maatschappelijk geïnteresseerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.