Kerstpakketten van PLEK in trek: HK-Living spant de kroon

Kerstpakketten van PLEK in trek: HK-Living spant de kroon

Foto: Phileine Rol

NIJMEGEN – Kerstmis laat niet lang meer op zich wachten; De gezellige dagen met de familie zijn nog maar een week van ons verwijderd. Veel bedrijven geven deze week  kerstpakketten aan hun werknemers voor hun harde werk het afgelopen jaar. Deze kerstpakketten kunnen ook gehaald worden bij PLEK, van eigenaresse Jacqueline.

Aan de houtwerf, een plek in Nijmegen waar ondernemers contact met elkaar kunnen leggen,  ligt een no-nonsens restaurant genaamd PLEK. Bij binnenkomst in het restaurant hangt er een hele relaxte sfeer. Aan het moderne en hippe interieur, met overal een bloemetje en kaarsje op tafel, zitten een aantal mensen te genieten van een lekker hapje en drankje. PLEK is een restaurant waarin de letter P de voorhand heeft en centraal staat. Als je een rondje loopt door het restaurant zie je namelijk precies 100 afbeeldingen aan de muur hangen. Op deze afbeeldingen staat iets dat begint met de letter P. Ook hangen er als je naar boven kijkt vier grote P’s in de lucht. Op de menukaart staan een aantal heerlijke gerechten, maar het gerecht dat er het meeste uitspringt is de Pizza. In een beetje een ovale vorm staat er een bar die met felgroene ledverlichting wordt bedekt. Iets boven de bar hebben ze een soort van verhoging gemaakt waar alle soorten drank op staan. Deze bar staat precies mooi centraal in het midden van PLEK.

Aan kerstsfeer ook geen gebrek bij PLEK, zo hangen er lichtjes en staan er een aantal kerstbomen opgesteld in het restaurant. Ook verkopen ze kerstcadeaus en kerstpakketten in hun winkel. Want PLEK is niet alleen maar een restaurant, mensen kunnen hier namelijk ook even komen shoppen, zo is naast dat PLEK een restaurant is het ook een winkel waar spullen gekocht kunnen worden. Hier worden spullen zoals poppen, kopjes, mokken, schalen, spullen van HK-living en nog vele andere dingen verkocht.

Sinds de opening van plek zo ongeveer 2,5 jaar geleden is student Thijs Joosten werkzaam bij plek. Naast zijn studie vervult Joosten veel verschillende taken bij PLEK om alles op rolletjes te laten lopen. Een van de taken die Joosten vervult is het bezighouden en organiseren van de kerstpakketten.

Vanaf dag een is PLEK niet alleen een restaurant maar dus ook een shop, die door de pandemie nog beter is gaan lopen, vertelt Joosten. Er zijn verschillende soorten kerstpakketten. Er zijn namelijk kerstpakketten die echt volledig ingericht zijn op HK-living, deze spant de kroon. Ook zijn er gecombineerde pakketten. Hier zitten spullen van HK-living in maar bijvoorbeeld ook gedraaide kaarsen, deze zijn op het moment helemaal in de mode, vertelt Joosten. PLEK zorgt voor een feestelijke verpakking om het pakket en richt de pakketten zo in dat het helemaal naar wens is van de klant.

”Ik kom hier niet specifiek voor het eten, vertelt de klant”. Ik heb in mijn huis een aantal dingen van HK Living, die ik gehaald heb in de winkel van PLEK. ”Ik loop eigenlijk wel een keer in de week binnen bij PLEK om even te eten of the shoppen.” Ook heb ik mezelf dit jaar verwend met een heerlijk kerstpakket van PLEK, vertelt ze.”

De mensen blijven ook daadwerkelijk hangen in de winkel nadat ze wat hebben gegeten of gedronken, dit zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld meer kerstpakketten verkopen. De pakketten kosten per stuk 25 euro, als mensen een uitbreiding van hun pakket willen is dat ook mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld een diner bon of kookboek.

Hieronder kunt u het interview van Phileine Rol met Thijs Joosten beluisteren:

https://soundcloud.com/user-599938460/interview-plek-nijmegen?si=6726dbc2f76b430cbe25f7973d55d104&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Thijmen Smidts

Mijn naam is Thijmen Smidts. Ik ben junior journalist aan de hogeschool van Utrecht. Zelf kom ik uit Duiven, een dorpje in de buurt van Arnhem. Mijn grootste hobby is voetbal en lekker zelf naar de sportschool gaan. In mijn vrije tijd kijk ik ook graag naar films. Het lijkt mij geweldig om de AV kant op te gaan, vooral omdat ik graag een TV programma zou willen presenteren. Ik hoop u te gaan vermaken met een lach en een traan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *