Ook nu de feestdagen voorbij zijn staat de winkel van Jacco Otten in volle bloei

Ook nu de feestdagen voorbij zijn staat de winkel van Jacco Otten in volle bloei

Afbeelding: eigen

NIJMEGEN-.Nu de feestdagen voorbij zijn is er een heel nieuw aanbod aan voorjaars planten en bloemen bij bloemist Jacco Otten, om je interieur mee op te fleuren, die horen bij het aankomende seizoen! Op 12 December werd de bloemist al uitgeroepen tot eigenaar van de ‘mooiste etalage’ door Het huis van de binnenstad. Tijdens de kerst en feestdagen heeft de bloemenzaak lekker groots uitgepakt en ze zullen ons ook in het voorjaar blijven verwonderen!

Ik ben, (uiteraard op afspraak) naar de bloemenzaak gegaan en inderdaad; de etalage ziet er aantrekkelijk uit en de kleurrijke bloemen springen in het oog door de donkere voorgevel. Er zijn veel bloemen te zien die Jacco Otten als nieuwe voorjaarscollectie heeft ingekocht.

Het is negen uur ‘s ochtends en buiten hangt een mistlaag. Jacco Otten verschijnt achter het deurraam en maakt hem open. ”Goedemorgen”, verwelkomt hij. Binnengelopen vallen gelijk de net-echte nepbloemen op en de mooie grote vazen.  Het uitgestalde gedeelte loopt over in een gedeelte waar alle potten, planten en bloemen door elkaar staan en het lijkt steeds meer op een klassieke bloemist, zoals je die gewend bent. De winkel is kleiner dan gedacht, maar hij loopt wel diep door in drie verschillende niveaus. Op het tweede niveau, als je een klein trapje af loopt, staat er een toon/werkbank verscholen en nog een trapje verder is de onderste verdieping met onuitgepakte dozen en nog een werkbank met daarachter een klein keukentje. ”Ik wilde eerst boer worden, maar ik was niet in dat milieu opgegroeid, dus ik ben een tuinbouw opleiding gaan volgen waar ik veel moest bloemschikken en ik merkte dat bloemen mij erg trokken”, vertelt Jacco. “Met bloemen kan ik mijn creativiteit kwijt.” Ook bloem en planten liefhebster Marian deelt deze passie en zij reageert op het nieuws dat Jacco Otten een nieuwe seizoen collectie heeft.  ”Ik ben er fan van, omdat ik het erg mooi uit vind zien, zeker de bloemen in alle variatie en kleur en vormen. En planten vind ik mooi, want je krijgt er een goed gevoel bij en het fleurt je huis op”, vertelt Marian.

Jacco Otten heeft nu last van de lockdown, want er lopen minder mensen in de stad en de mensen die er lopen zijn vooral studenten en die bestellen bij hem niet snel bloemen. ”Als de winkels open zijn, zijn er meer mensen op straat en komen er al sneller mensen naar binnen wandelen en dat zorgt voor nieuwe klanten”, concludeert Jacco. ”Zodra mijn winkel weer volop open mag, zullen er veel klanten komen die hun huis met de nieuwe collectie aan voorjaarsbloemen willen decoreren.”

[embed]https://soundcloud.com/user-826489785/jacco-otten-interview[/embed]

Over de auteur

Rubi Gerards

Hi, ik ben Rubi en ik onderzoek graag om bepaalde thema's in de wereld beter te begrijpen. Ik interesseer me onder andere in kunst, muziek en maatschappelijke kwesties. Ik ben beginnend en ontdekkend journaliste. Veel lees plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.