Kerstmenu’s aan huis: ‘Zo hopen we de mensen toch een warme kerst te bezorgen’

Kerstmenu’s aan huis: ‘Zo hopen we de mensen toch een warme kerst te bezorgen’

FOTO: Thijmen Smidts

Zevenaar – Door de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus, die sinds vorige week gelden zijn ook de restaurants weer dicht. Met de naderende kerst is dat een flinke teleurstelling voor de horeca. Het restaurant Eet-lokaal Zevenaar denkt niet in problemen maar in oplossingen, zo hebben zij namelijk voor het tweede jaar op rij een kerstmenu voor aan huis bedacht.

Achter de kerk in Zevenaar ligt een restaurant, genaamd Eet-lokaal. Het is een restaurant met voornamelijk producten vanuit de streek, vandaar de naam Eet-lokaal. Normaal gesproken hangt er een hele gemoedelijke sfeer in het restaurant, dit is door de nieuwe maatregelen nu natuurlijk niet meer het geval. De stoelen en tafels in elke ruimte zijn leeg, het enige wat er op te zien is, is een kaarsje, plantje en de menukaart. Met SKY-RADIO op de achtergrond en de verschillende personeelsleden aan het werk hangt er toch nog wel wat sfeer. Het Eet-lokaal doet er namelijk alles aan om de gasten toch een mooie kerst te bezorgen doormiddel van het afhaalmenu. De personeelsleden hebben allemaal hun eigen taken. In de keuken wordt er door de chefs hard gewerkt. Zo bereidden zij alle voor/hoofd en nagerechten. Als dit bereid is dan laten ze dit afkoelen om het vervolgens te verpakken in plastic witte bakjes. Als dit eenmaal gedaan is wordt er door de collega’s gezorgd dat alles netjes ingepakt is. Zij pakken een vierkante kartonnen doos om de gerechten in te verpakken. Hier doen zij ook een leuke kerstgroet bij, doormiddel van een kaart.

‘’Door de onzekerheden rondom corona hebben we eigenlijk vrij op tijd besloten om met kerst dicht te zijn en een afhaalmenu op te zetten’’, vertelt eigenaar Pablo van Dick. ‘’Omdat we de klanten niet de rug toe willen keren en hun toch een warme kerst willen bezorgen is dit voor ons de ideale oplossing.’’ We zijn van woensdag tot en met vrijdag aan het werk en de menu’s aan het voorbereiden, deze kunnen vrijdag door de gasten opgehaald worden bij ons’’, vertelt van Dick. “Dit is niet alleen voor de gasten ideaal maar ook voor het personeel. Zij kunnen namelijk een aantal uren komen werken deze dagen en zo ook hun inkomsten genereren. Wij begrijpen namelijk dat het voor studenten ook zwaar is deze tijd’’, vertelt van Dick.

Onze kerstmenu’s bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De voorgerechten bestaan uit kleine soorten vis en vleesgerechten. Ook kun je bij de voorgerechten kiezen uit verschillende soepen. Bij de hoofdgerechten kun je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Het nagerecht is een grand kerstdessert met verschillende soorten kleine taartjes. ‘’Hierdoor hopen we de gasten toch het kerstgevoel mee te geven’’, vertelt van Dick.

‘’Het is heel fijn dat het Eet-lokaal met dit alternatief is gekomen’’, vertelt een van de gasten. ‘’Helaas kunnen we door Corona niet uiteten met de kerst bij het Eet-lokaal, wat we anders wel gedaan hadden.’’

‘’Maar door dit alternatief kunnen we heerlijk relaxed kerstvieren zonder zelf te veel inspanning te leveren. We krijgen een heerlijk menu en steunen zo ook nog de lokale ondernemers.’’

Over de auteur

Thijmen Smidts

Mijn naam is Thijmen Smidts. Ik ben junior journalist aan de hogeschool van Utrecht. Zelf kom ik uit Duiven, een dorpje in de buurt van Arnhem. Mijn grootste hobby is voetbal en lekker zelf naar de sportschool gaan. In mijn vrije tijd kijk ik ook graag naar films. Het lijkt mij geweldig om de AV kant op te gaan, vooral omdat ik graag een TV programma zou willen presenteren. Ik hoop u te gaan vermaken met een lach en een traan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *