Rondje Redactie – Wendy Willemsen

Rondje Redactie – Wendy Willemsen

Elke week een of meerdere korte vragenrondjes met de redactieleden van Arnimmanieuws. Deze week: Wendy Willemsen

Introductie! Wie ben je, wat is je leeftijd en waar kom je vandaan?

Ik ben Wendy Willemsen, ik ben 25 jaar en kom oorspronkelijk uit Horst, maar woon al enkele jaren in Arnhem.

Waarom wil jij journalist worden? En wilde je dit altijd al?

Op mijn 18e wist ik eigenlijk niet wat ik wilde worden, dus heb me maar ergens voor ingeschreven. Dat was niks – ik schreef me uit en besloot te gaan werken. Ik hield al wel heel erg van schrijven.  Toen ik 16 was heb ik zelfs een boek geschreven dat ook is uitgebracht! Omdat ik dacht er veel te kunnen schrijven, heb ik me uiteindelijk ingeschreven voor de studie MBO Mediaredactiemedewerker. Deze gedachte bleek alleen niet te kloppen, tijdens de studie kwam er ook veel camera- en fotografiewerk langs. Ik kwam erachter dat ik dit eigenlijk heel tof vond om te doen! Hieruit is ook de liefde voor camjo gegroeid – een vervolgstudie Journalistiek was logisch.

Wat is tot nu toe het tofste item wat je hebt mogen maken?

Gedurende mijn studiejaren heb ik heel wat mooie reportages mogen maken, ook bij een omroep. Leuke items om te schrijven waren over de afvalestafette en de kinderklimaattop, maar als ik kijk naar mijn camerareportages ben ik het meest tevreden met het item over de stormimpact, waarin ik meeliep met een boswachter. Op mijn andere opleiding heb ik een hele mooie reportage mogen maken over het afvalscheidingsprobleem in Arnhem.

Ook heb ik bij mijn stage een vrijwilliger mogen spreken van een voetbalclub waarbij was ingebroken en dingen waren vernield. Ik kon aan hem zien hoe pijnlijk hij het vond om de rotzooi te zien, en door op zijn gevoel in te gaan kregen we ook nog een hele grote scoop. Dus dat was als journalist heel tof om mee te maken!

 

Wat viel je op in het nieuws deze week, en waarom?

De oorlog in Oekraïne ontgaat niemand. Er wordt elke dag over gesproken, en ik moet zeggen dat het maakt dat ik het dagelijkse nieuws af en toe vermijd, omdat het toch wel allemaal enorm negatief en deprimerend is.

Over de auteur

Elizabeth Wenting

Elizabeth Wenting is beginnend journalist, met een grote dosis interesse in mensen en wat hun elke ochtend uit hun bed trekt. Daarnaast (of misschien juist daarom) houdt ze enorm van reizen en zich in andere culturen en gebruiken onderdompelen. Ze leest en schrijft graag, doet elke dag een poging de natuur in te trekken, en heeft een voorliefde voor media en film.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.