Terugkeer van Hotel Pauw

Terugkeer van Hotel Pauw

Foto: Max Holeman

NIJMEGEN- Na meer dan een eeuw geleden komt Hotel Pauw met een terugkeer op de Grote Markt in Nijmegen. Voorheen Hotel Karel werd overgenomen door Selmar de Roo en Jaap Baarends, die het hotel een nieuwe naam gaven. Een eeuw geleden stond Hotel De Pauw al op de grote markt en is dus sinds kort terug te vinden in Nijmegen. Jaap Baarends vertelt over zijn nieuwe Hotel.

 “Ik en Selmar zijn zakenpartners en kennen elkaar nu al een jaar of twintig. Wij zijn samen gestart hier bij Hotel Pauw. Dit hotel heeft al een aantal namen gehad die te maken hebben met Nijmegen, hiervoor namelijk was de naam van dit hotel, hotel Karel. Het leek Selmar en mij wel leuk om terug te grijpen naar historie, aangezien Nijmegen een historische stad is. Tot 1912 heeft deze plek Hotel de Pauw geheten, wij vonden het wel leuk om een linkje te leggen naar die historie. Het komt pand ook uit de vorige eeuw en dat is bijvoorbeeld goed te zien aan de gevel die erg historisch is. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de naam Hotel Pauw, een verwijzing naar het verleden. Tot 1912 was de naam Hotel de Pauw, met het lidwoord ‘de’, we wilde niet helemaal terug gaan naar het verleden, dus hebben wij gekozen om niet het lidwoord ‘de’ in de naam te doen, om niet helemaal het verleden te kopiëren. We wilde toch de referentie aan Pauw houden, maar ook aangeven dat we een nieuw hoofdstuk zijn gestart.

We willen een frisse wind laten waaien op de markt. Op de grote muur in het hotel hebben wij een muurschildering gemaakt van een pauw, we hebben frisse kleuren gebruikt in het pand en we hebben hele bijzondere cocktails op de kaart staan. Op deze manier willen wij een leuke en gezellige plek creëren. Hotel Pauw moet een plek voor jong en oud zijn, een plek waar iedereen zich fijn voelt.

Wij werken samen met een zusterhotel van Hotel Pauw, Hotel Credible hier werken wij nauw mee samen. Er zijn overeenkomsten tussen deze hotels maar ook zeker verschillen. Als je ze met elkaar vergelijkt zie je wel dat de doelgroepen anders zijn. Ze overlappen elkaar, maar je ziet dat Hotel Credible iets meer aan de alternatieve kant zit en Hotel Pauw zit meer aan de mainstream kant. Beide doelgroepen zijn goed, maar er zit dus wel een verschil in.

Wij hebben gekozen om onze hotels te plaatsen in Nijmegen, omdat Nijmegen een hele aantrekkelijke stad is voor mensen van buiten, er is veel historie en toerisme. Er komen veel mensen naar Nijmegen vanwege de historie. Zij zoeken natuurlijk allemaal een slaapplekje en hoe leuk is het om in het hart van de stad op de Grote Markt een overnachting te hebben midden in een historisch plek.

In de toekomst zijn we nog veel van plan, maar we willen vooral gaan focussen op de ondernemingen die we nu hebben. We willen deze uitbreiden, verder zien we wel wat de toekomst met zich brengt.”

Hieronder vind u het interview met Jaap Baarends

Over de auteur

Max Holleman

Ik ben Max Holleman en ben 17 jaar oud. De interesse die ik heb voor journalistiek heb ik al lang. Ik roep al drie jaar dat ik journalist wil worden en dus studeer ik nu journalistiek aan de Hoge school in Utrecht, nadat ik In 2021 mijn VWO diploma heb gehaald. Naast mijn interesse voor journalistiek heb ik ook interesse in sport. Op deze site hoop ik naast u te informeren u ook te amuseren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.