Nijmegen wordt stad van democratie

Nijmegen wordt stad van democratie

NIJMEGEN – Democratie, laat je horen! Dat is de slogan van GrondFest. Een festival gecentreerd rond democratie dat op 30 september en 1 oktober 2022 plaatsvindt in de binnenstad van Nijmegen. 

GrondFest is een initiatief dat georganiseerd wordt door de stichting voor democratie, recht en het vrije woord (DRVW). De stichting ondersteunt en moedigt pogingen ter verbetering van onze democratie en de samenleving aan. Drie jaar geleden werd er een democratie fest georganiseerd in Nijmegen en in oktober keert die terug. 

Het is dé experimenteer plek voor nieuwe ideeën over de democratie en de samenleving.Tijdens deze gratis toegankelijke festival hebben bezoekers de mogelijkheid om onder anderen in debat te gaan met politici en kritische journalisten te spreken. Het is een evenement bedoeld om democratie niet alleen te vieren, maar ook om in discussie met elkaar te gaan en om van elkaar te leren tijdens workshops, bijvoorbeeld. 

Naast debatten en workshops zullen er ook leuke activiteiten plaatsvinden zoals een VR-experience, rondleidingen en een verscheidenheid van activiteiten voor de jeugd. Er komen vijf verschillende locaties verspreid door de binnenstad van Nijmegen waar deze activiteiten plaats gaan vinden, ten opzichte van 2019 toen de democratie fest op één locatie plaatsvond. ‘Het doel achter GrondFest te verspreiden over verschillende locaties is om meer doelgroepen te kunnen bereiken’, aldus Teddy Vrijmoet, festival directeur van GrondFest 2022.

Over de auteur

Matthew van de Water

Hoi! Ik ben Matthew en ik woon in Arnhem. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht (HU) en ik maak graag producties over kunst & cultuur, muziek en controversiële verhalen. In mijn vrije tijd maak ik zelf mijn eigen muziek en geniet ik van tijd besteden met vrienden en familie. In de toekomst zou ik graag een muziek journalist willen worden tenzij leven een ander plan voor me heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *