GELREDOME OMGEBOUWD TOT VOLLEYBALWALHALLA

GELREDOME OMGEBOUWD TOT VOLLEYBALWALHALLA

GelreDome Arnhem, foto: Robert Lieferink

Arnhem – Sinds 2016 ligt het plan al klaar en vrijdag 23 september gaat het eindelijk van start. Het WK damesvolleybal in het Gelredome. Dit betekent dat de gemeente Arnhem druk bezig is met de organisatie.

Alle poulefase wedstrijden zijn in het GelreDome. Het Nederlandse team komt vijf keer in actie in de Gelderse hoofdstad.  GelreDome is volgens projectleider van het WK volleybal namens Arnhem, Harry Popken, de optimale plek voor het toernooi. “Er zijn niet zoveel sportaccommodaties waar je drie kleine stadionnetjes tegelijk kan  hebben. Bij het GelreDome kan dit wel. Dit heeft als voordeel dat mensen die bij één wedstrijd zijn geweest, ook nog naar andere wedstrijden kunnen kijken. Zo zijn er vollere tribunes, wat er weer beter uitziet op televisie.”

Animo

Naast de finale zijn ook de poulewedstrijden Nederlands tegen België en Italië uitverkocht. Toch is er niet alleen voor de Nederlandse wedstrijden animo. Ook voor de andere poulefase wedstrijden is het GelreDome uitverkocht.

Finale

De WK finale is vanwege financiële redenen van het GelreDome naar de Omnisport in Apeldoorn verplaatst. Toch is Harry Popken al meer dan tevreden. “Wij hebben de 39 poulewedstrijden hier in Arnhem, dit geeft veel dynamiek in de stad. Het is jammer, maar niet heel erg.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *