Basisschool ‘t Panorama besteedt extra aandacht aan pesten

Basisschool ‘t Panorama besteedt extra aandacht aan pesten

Basisschool 't Panorama, Foto: Denise Ipema

ARNHEM – De week tegen pesten wordt ieder jaar in de vierde week van September georganiseerd. Ook op basisschool ‘t Panorama wordt deze week aandacht besteed aan pesten.  

De kinderen op ‘t Panorama weten veel over pesten, en durven aan te geven zelf wel eens te maken te krijgen met pestgedrag. Leraren én leerlingen op de school begrijpen het belang van de week tegen pesten.  

Het hele jaar aandacht 

Op de basisschool werd donderdag 29 september een spel gespeeld, waarin leerlingen hun verhalen over pesten kwijt konden. Maar niet alleen op deze dag werd er aandacht aan pesten besteed. De leerkrachten op school vinden het belangrijk dat er het hele jaar aandacht wordt besteed aan het onderwerp. In de klas van juf Melanie werd er deze week wel extra aandacht besteed aan pesten, door te lezen in een prentenboek dat is uitgebracht speciaal voor deze week. Melanie zegt hierover: ‘Ik hoop dat er ieder jaar weer opnieuw activiteiten worden bedacht of gemaakt, zoals dit prentenboek.’ 

Ook kleuters weten veel 

Juf Annette van de kleuterbouw vindt dat kleuters veel weten, en veel durven te vertellen. Dit feit bleek toen meer dan de helft van de leerlingen in een gesprek over pesten durfden uit te leggen wat pesten betekent, en wat voor ervaringen zei met pesten hadden. Ook in de onderbouw bij juf Melanie durfden leerlingen hun ervaringen te delen.  

Pesten gebeurt regelmatig 

Bij juf Marjolein en juf Ilse, van de middenbouw en bovenbouw, werden ook stellingen voorgedragen waar de leerlingen op konden reageren. Hieruit bleek dat vooral de kinderen in hogere klassen bijna allemaal wel eens met pesten te maken hadden gehad.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *