Arnhemse bakker worstelt met enorm gestegen energieprijzen

Arnhemse bakker worstelt met enorm gestegen energieprijzen

ARNHEM- De ongekend hoge inflatie in Nederland, die afgelopen week een toppunt van zeventien procent bereikte, zorgt voor een grote stijging van energieprijzen. Zo merkt ook bakkerij Reijnen, gelegen in Arnhem, die met man en macht het hoofd boven water probeert te houden.

De kosten van bakkerij Reijnen zijn de afgelopen tijd al fors gestegen en de verwachting is dat deze zullen blijven stijgen. ‘Wij betalen nu al vierduizend euro per maand aan energie en dat zal in januari veertienduizend euro worden’, aldus Ronnie Reijnen ( eigenaar van de bakkerij). Om deze hoge kosten te compenseren, heeft de bakkerij de prijzen van hun producten al drie keer moeten verhogen in het afgelopen jaar. En een vierde prijsverhoging zit er aan te komen. Om de energiekosten zo laag mogelijk te houden, worden de ovens zo snel mogelijk uit gezet na het bakken en worden meerdere koelcellen samengevoegd tot één.

Financiële steun

De overheid heeft belooft financiële steun te bieden aan bakkers. De vraag is alleen wanneer dit zal gebeuren. De steun staat namelijk nu gepland voor 1 januari 2023, maar de overheid is aan het onderzoeken of ze al eerder steun kan bieden aan ‘energie slurpende bedrijven’ zoals onder andere bakkers (KvK). ‘Steun van de overheid is voor ons hard nodig. Als we deze steun niet krijgen zullen we ons bedrijf moeten sluiten.’, aldus Reijnen.

 

Bronnen: CBS  (centraal bureau voor de statistiek), KvK (kamer van koophandel)  en Ronnie Reijnen (Bakkerij Reijnen)

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *