Niet het gewenste resultaat voor de evenement- en uitgaansbranches, ondanks Unmute Us

Niet het gewenste resultaat voor de evenement- en uitgaansbranches, ondanks Unmute Us

De nachtburgemeester van Nijmegen Cees de Beer. (Door: Floris Wijlacker)

NIJMEGEN – Twee keer was er door het hele land de actie Unmute Us, ook in Nijmegen op 21 augustus en 11 september, de actie vroeg aandacht voor het namens de deelnemers falende beleid rondom de evenement- en uitgaansbranches. Er zijn versoepelingen aangekondigd, maar ook extra maatregelingen. ‘Ik vind het kwalijk dat de evenementensector en het nachtleven met de nieuwe maatregelen lijken te worden gebruikt om de vaccinatiegraad te verhogen’ zei Cees de Beer, nachtburgemeester van Nijmegen.

Interview Cees De Beer van nomiprincen (soundcloud.com)

De aangekondigde versoepelingen zijn geen versoepelingen volgens De Beer. Hij vindt dat overal verplicht test- of vaccinatiebewijs het alleen maar moeilijker maakt. Net als tijdens ‘Dansen met Jansen’ denkt De Beer waarschijnlijk weer gaat falen. Ook zei hij dat als je het nachtleven maar tot twaalf uur ‘s nachts laat doorgaan de opties beperkt zijn. De Beer heeft het gevoel dat het draagvlak voor de actie Unmute Us groot is onder de Nederlandse bevolking en over alle generaties is verspreid.

Cees de Beer is sinds oktober 2019 de nachtburgemeester van Nijmegen en heeft gestudeerd aan de HAN. Zijn streven als nachtburgemeester is dat de nacht ‘inclusief is voor iedereen’. De Beer is actief betrokken met vele andere nachtburgemeesters bij de organisatie en het opzetten van Unmute Us. Hij noemt het zelf een ‘alliantie’. De maat was en is vol volgens De Beer, samen met andere organisaties hebben de initiatiefnemers van Unmute Us naast de actie een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat aangespannen. Dit was zonder gewenst resultaat. De Beer ziet als resterende opties een tweede rechtszaak of voor een derde keer Unmute Us. Dit is nodig als volgens De Beer de overheid ‘dubbel beleid blijft voeren’.

Over de auteur

Floris Wijlacker

Hey, ik ben Floris en houd ervan om de verhalen van anderen mensen te horen. Ik ben geïnteresseerd in cultuur, geschiedenis, politiek en de rechtspraak. Ik hoop jullie als lezer te amuseren met mijn stukjes ;) !

1 reactie

  1. aNONIEM NEUTRAAL

    ik ben compleet neutraal en ik vind dit een meesterwerk

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *