Eindelijk weer naar de middelbare school

Eindelijk weer naar de middelbare school

foto van Pixabay

NIJMEGEN – Hoewel het hoger onderwijs al die tijd dicht geweest is, schommelde de maatregelen omtrent de middelbare school erg. Scholieren hebben veel verschillende vormen van onderwijs gezien; halve dagen, om de dag naar school, hybride vormen en online lessen. Nu scholieren weer bijna als van ouds naar school mogen, spraken wij twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen over wat zij er van vinden.  

“Iedereen is wel echt heel lang, daar moet ik wel even aan wennen met mijn 1,56 meter.” zegt Salma die na een corona jaar in de eerste klas nu voor het eerst naar een volledig bezette school mag. Ze geeft aan dat ze erg blij is om naar school te mogen, niet alleen zodat er makkelijker vragen gesteld kunnen worden en lessen niet meer kunnen vastlopen, maar ze heeft ook de gezelligheid gemist. “Na thuis online lessen te volgen, zat ik de rest van de dag ook thuis.” Gelukkig hebben ze een aantal keer met de hele klas fysiek op school mogen zijn, dat heeft er voor gezorgd dat ze toch wat vrienden heeft gemaakt. Ook Lune geeft aan blij te zijn weer naar school te mogen, vooral nu in haar examenjaar: “Het is nu heel leuk, maar het was wel weer even wennen.” Zo waren de online lessen 30 minuten lang en de fysieke lessen 50 minuten. Toch zat ze er snel weer in door onder andere ‘de spontane gezelligheid van mensen op school’ en de motivatie om te leren voor de eindexamens, die dit jaar, volgens Lune ‘gelukkig’ gewoon lijken door te gaan. 

Luister hieronder ook een interview met twee middelbare scholieren door Max Holleman.

Over de auteur

Marit van Sommeren

Al van kinds af aan word ik vaak beschreven als kritisch. Dit toonde ik bijvoorbeeld als lid van de medezeggenschapsraad of in de schoolkrant die ik op mijn middelbare school oprichtte. Naast Journalistiek studeer ik ook werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht, zo kan ik vanuit verschillende perspectieven en met verschillende vaardigheden mij inzetten als beginnend journalist!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.