Kilosale Eight Square komt naar Arnhem

Kilosale Eight Square komt naar Arnhem

Foto: Eva Pasman

ARNHEM – Vintage kleding is de laatste paar jaar steeds populairder geworden, met name onder de jongeren. Er zijn steeds meer winkels en de al bestaande winkels worden steeds drukker bezocht. Ook online platformen die vintage kleding verkopen zoals bijvoorbeeld Vinted, zijn razend populair. In Arnhem loopt de jeugd ook warm voor kilosales, kringlopen en Vintage winkels. Op zondag 3 oktober kunnen zij extra blij zijn: dan komt vintage winkel Eight Squares naar Arnhem.

 De groeiende populariteit is voornamelijk te danken aan social media. Veel bekende influencers promoten vintage kleding en lopen er ook zelf in. Ook winkeleigenaren en -medewerkers merken een toename in de vraag naar vintage. ‘Ik denk dat de jeugd opzoek is naar een authentieke look, en die vind je niet bij de h&m.’ Aldus Nora, medewerker bij Fabrics & More Arnhem. 

Eight Squares
Op zondag 3 oktober komt de vintage kledingwinkels naar de Melkfabriek in Arnhem. Ze zullen dan hier zijn van tien uur ‘s ochtends tot vier uur ’s avonds met een pop-up kilo sale. De kleding wordt dus per kilo verkocht, een methode die vaker voorkomt bij vintage. Eight Square is opgericht in 2017 in Gouda. Ze focussen zich op streetwear, sportswear en merkkleding. Het bedrijf zegt gedreven te zijn om de meest unieke items te zoeken en verkopen. De kaartjes voor de sale kosten zes euro en gaan er hard doorheen. Wees niet getreurd als je er geen hebt kunnen bemachtigen: er is nog een ruim aanbod aan vintage in Arnhem waarvoor je geen kaartje nodig hebt.

Interview met Nora van Fabrics & More over toenemende populariteit vintage- Jill Overkamp

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.