Aanleg rotonde Koppelstraat-Zeegsingel moet zorgen voor veiligheid

Aanleg rotonde Koppelstraat-Zeegsingel moet zorgen voor veiligheid

Werkzaamheden Koppelstraat - Wendy Willemsen

ARNHEM – Aan de Koppelstraat en Zeegsingel wordt er tussen 1 september en 17 december een nieuwe rotonde aangelegd. De verandering aan het bestaande kruispunt moet zorgen voor een veiligere verkeerssituatie.

De Gemeente Arnhem heeft opgemerkt dat er op dit punt veel verkeersongevallen plaatsvinden en geeft Roelfs de opdracht het project uit te voeren. Volgens Kasper Wind, projectleider vanuit Roelfs, gebeuren er op dit kruispunt te veel ongelukken. “De omgeving pleit dat er een veiligere oplossing moet komen,’’ legt hij uit. “Een rotonde is de beste optie voor een goed lopende verkeersdoorstroming.”

Omgeving
Doordat dit kruispunt grenst aan het Olympus College krijgen veel scholieren te maken met het drukke verkeer op deze locatie. Volgens een leerling zou er veel te hard worden gereden. “Ik hoor van andere kinderen dat ze regelmatig te maken krijgen met gevaarlijke situaties”, vertelt de leerling. Door de komst van de rotonde moet dit worden voorkomen. “Tijdens het project kijken we eerst naar de wensen van de omgeving. Dit nemen we mee in het ontwerp van de rotonde”, aldus Wind.

Bron: Gemeente Arnhem

Omliggende woningen bereikbaar
Naast het aanleggen van een rotonde krijgen de wegen ook nieuw asfalt en werkt het bedrijf aan de rioleering. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen werken ze in verschillende fases aan het project. De weggedeeltes zijn afgesloten en het verkeer moet rijden via een omleiding. Omliggende woningen zijn ter voet bereikbaar.

Benieuwd na wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een rotonde? Luister dan het volledige interview van Maartje Huvenaars met Kapser Wind:

https://soundcloud.com/user-390838505/interview-met-kasper-wind-maartje-huvenaars/s-6BJCMxnfXkS?si=13565a50a4884ff4aea96f3206e0939c

Over de auteur

Wendy Willemsen

Opgegroeid met een kamer vol leesboeken, is mijn liefde voor het schrijven van verhalen begonnen. In de loop van der jaren is deze liefde alleen maar sterker geworden na het publiceren van mijn eigen boek ‘Dwaalspoor’. Tijdens het schrijven kan ik, Wendy Willemsen, mijn gedachtes loslaten en mij helemaal verdiepen in het geschreven onderwerp.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.