Kerstshow Duiven in September al vol met nepsneeuw

Kerstshow Duiven in September al vol met nepsneeuw

DUIVEN- Kerst! De eerste pepernoten liggen al in de winkel, maar ook de kerstshow in Duiven wordt weer volledig opgebouwd. De bekende kerstminiaturen eisen zeer veel opbouw werk en houden zich vanaf eind September al staande. De kerstshow in Duiven is de grootste van Nederland. Nico Nusselder is eigenaar van de gigantische 28.000 meter grote Intratuin en wordt hierover geïnterviewd.  

Ieder jaar een nieuw thema, dit is een maandenlang proces. ZZP’ers maken hier ook deel vanuit. Het hoofd van de Intratuin en zijn compagnon gaan naar Christmas World in Frankfurt en lopen daar rond om te kijken welk thema ze dit jaar gaan kiezen wat ook direct commercieel genoeg is. “Dit jaar willen wij voor sjiek gaan” noemt Nico Nusselder. Einde van het jaar, rond december gaat iedereen aan de slag met het nieuwe thema. Een doorlooptijd van ongeveer een jaar dus.  

De kosten lopen hoog op voor de Intratuin eigenaren. Kerstbomen, kerstminiaturen en niet te vergeten de kerstverlichting. Duizenden euro’s per jaar gaan hiernaartoe, maar dit wordt zeker terugverdient. Meer dan 200 mensen werken aan de opbouw van de kerstshow. De 10 ZZP’ers werken samen aan de decor bouw.  

Nederlanders vinden de kerstdorpen geweldig en willen de kerstdorpen thuis namaken. Sommige klanten zijn 2 maanden bezig met hun eigen kerstsfeer dorp bouwen. De Intratuin moet dus vroeg genoeg open zodat deze mensen hun kerstdoel kunnen waarmaken! ‘’Het echte boom zetten gebeurt later, pas na sinterklaas”  

Hier het interview van Elizabeth Wenting samen met Nico Nusselder wat aansluit dit nieuwsbericht.

 

Over de auteur

Yara Verhoeven

Hi, Mijn naam is Yara Malika Verhoeven, 18 jaar en wonende in Nijmegen. Schrijven is iets dat ik al van jongs af aan doe; mijn dagboek wordt nog steeds dagelijks bijgehouden. Ik wil graag schrijven over de politiek en alles wat daarbij komt kijken. Ook wil ik graag politici interviewen en lid worden van een politieke partij. Uitdaging is iets wat ik ambier en daarom wil ik naar de universiteit nadat ik mijn honour heb behaald op deze studie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.