Corona baby’s zorgen voor overbelasting kraamzorg: ‘het plezier is weg’

Corona baby’s zorgen voor overbelasting kraamzorg: ‘het plezier is weg’

LIEMERS – Er zijn in regio de Liemers zoveel meer pasgeborene dan normaal, dat de kraamzorg overbelast raakt. Het is momenteel gigantisch druk voor de kraamzorg, de baby’s zorgen eigenlijk voor een probleem. Het plezier in het werk wordt namelijk minder.

 

Er komen gemiddeld tien procent meer pasgeborene ter wereld dan normaal, volgens kraamzorg Gelderland. Volgens hen ligt dit vooral aan de coronacrisis. Doordat mensen de hele dag niks konden doen, probeerden ze toch manieren te vinden om de tijd te doden. Hierdoor komen er nu meer baby’s ter wereld dan normaal. Deze pasgeborene staan ook wel bekend als de zogenaamde coronababy’s.

Kraamverzorgster Myrthe Janssen merkt zelf wel degelijk dat de druk is toegenomen. ‘Het is zelfs zo erg geweest dat er maar twee uur kraamzorg gegeven kan worden per gezin’ aldus Janssen. Vanaf de zomer tot september is het eigenlijk altijd druk, maar dit jaar is het extreem druk. En doordat er een tekort aan personeel is, krijgt een gezin dus niet voldoende zorg. De werkdruk is veel hoger en ligt ver boven het gemiddeld aantal werk uren per week. ‘Door de hoge druk op de kraamzorg ga ik ook met een stuk minder plezier naar mijn werk’ aldus Janssen. Voor mezelf ben ik ook al verder aan het kijken naar iets anders in de zorg. ‘Het liefst blijf ik wel met baby’s werken maar doe ik dat graag in een andere functie met meer regelmaat’ vervolgt Janssen.

https://soundcloud.com/thijmen-smidts/aud-20211007-wa0003/s-mkDe2GQ6Y9Q?si=a6808c91466046d4b281c7a0d42a8189

Over de auteur

Thijmen Smidts

Mijn naam is Thijmen Smidts. Ik ben junior journalist aan de hogeschool van Utrecht. Zelf kom ik uit Duiven, een dorpje in de buurt van Arnhem. Mijn grootste hobby is voetbal en lekker zelf naar de sportschool gaan. In mijn vrije tijd kijk ik ook graag naar films. Het lijkt mij geweldig om de AV kant op te gaan, vooral omdat ik graag een TV programma zou willen presenteren. Ik hoop u te gaan vermaken met een lach en een traan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.