Nieuwe aanwinst in Nijmegen; Het Schemerlicht festival

Nieuwe aanwinst in Nijmegen; Het Schemerlicht festival

Het Schemerlicht festival viert zijn eerste editie in het Brakkestein Park in Nijmegen.
Van 22 t/m 31 oktober is het festival te bezoeken.

Nadat het Schemerlicht festival de opening een jaar heeft moeten uitstellen, kan het audiovisueel kunstfestival eindelijk van start. Een week lang kan je vanaf 18:00 t/m 00:00 een audiovisuele route wandelen die door de botanische tuin loopt. Naast de route is er een verdiepend programma, georganiseerd door INNOVATE, waarbij presentaties, lezingen en workshops aan bod komen.

Het thema dat centraal staat is ‘Water Grenzen’, het Schemerlicht festival wil hiermee de dreiging van de stijging van de zeespiegel aankaarten.
Aletta van der Eijk, marketeer manager zegt: “We wonen in Nederland en een ding wat we met elkaar gemeen hebben is toch dat we continu de dreiging van de zeespiegel voelen”.
Wetenschappers en kunstenaars werkten nauw samen om dit thema te verwerken, door middel van data, tot kunstwerken die zichtbaar zijn in de wandelroute.

Het Schemerlicht festival heeft naast de wandelroute met de audiovisuele kunstwerken en het verdiepende programma van INNOVATE, een buitenplaats met: tafels, zitjes met warmte kussens, vuurkorven en stands waar je eten en drinken kunt afhalen. Daarnaast een tent waar in je kan plaatsnemen wanneer er geen activiteiten van het verdiepend programma zijn.

Hieronder een interview van Chris Romeijnders met marketeer manager Aletta van der Eijk.

https://soundcloud.com/chris-romeijnders-163973315/interview-schemerlicht-festival-mixdown/s-145vpQ84VEZ?si=3edbd93de44d48b7b3db31a037933366

Over de auteur

Chris Romeijnders

Toen Chris Romeijnders haar vmbo-t diploma haalde in Nijmegen wist zij al dat ze uiteindelijk journalistiek wilde gaan studeren. Op het MBO was er geen aansluitende studie en daarom is zij evenementen organisatie gaan doen. Nu, als studente van 21 jaar, is zij begonnen aan de school van journalistiek in Utrecht en kijkt zij ernaar uit zich als journaliste te ontwikkelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.