Concours Hippique Haarlemmermeer 2021 definitief van de baan

Concours Hippique Haarlemmermeer 2021 definitief van de baan

Beeld © Tessa Huisman

HOOFDDORP – Afgelopen week bereikte veel paardenliefhebbers het verdrietige nieuws dat Concours Hippique Haarlemmermeer wederom niet doorgaat. Het paardensportevenement, dat elk jaar in juni plaatsvindt, was juist op weg met een comeback sinds 2017 na jarenlange afwezigheid.

Dat het nu al voor de tweede keer op rij wordt afgelast, is zuur. Waarom het evenement ook niet in aangepaste vorm door zal gaan, ligt ten grondslag aan meerdere factoren. Voorzitter Dick Winters: “Je zou wel alleen een wedstrijd kunnen organiseren, maar Concours Hippique is een geheel, een evenement. En als je dat al doet is het niet zeker of er publiek bij mag. Dan doe je niets anders dan alleen wedstrijden organiseren en wordt het geen evenement zoals wij dat graag willen. Door de corona beperkingen is het allemaal zo onzeker, dat we vinden dat we dat dan niet moeten doen.” Financieel is het ook geen ideaalbeeld. Een groot deel van de sponsoren zit in de branche waar nu flink minder omzet wordt gedraaid. De verwachting is dan ook dat het bestuur de sponsoring dit jaar niet rond zou kunnen krijgen. Terugvallen op de regering zit er helaas ook niet in. “De regering heeft wel een garantiefonds voor evenementen, maar dat gaat pas in op 1 juli. Daaruit leiden wij ook af dat voor 1 juli de coronaregels niet veel losser zullen worden. Een reeks van argumenten waarom we zeggen: het zit er niet in.”, aldus Winters.

Al met al zal men het dit jaar moeten doen zonder het zomerse weekend vol met paardensport. Maar over één ding is Winters duidelijk, het evenement komt terug: “Het is niet zo dat wij definitief de stekker eruit hebben getrokken, dat is zéker niet zo. Als het enigszins kan, is er de verwachting dat wij volgend jaar weer wat doen. We slaan nu een jaar over en gaan kijken of wij er in 2022 een mooi feest van kunnen maken.”

Over de auteur

Tessa Huisman

Ik ben een fulltime muziekfanaat, enthousiaste student en nieuwsgierig aagje. Ik sta open voor alle kanten van een verhaal en duik graag diep in een onderwerp. Mijn producties maak ik met de grootste aandacht en passie, ik hoop dat je dit ook er in terug hoort!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *