Basisscholen gaan weer openen

Basisscholen gaan weer openen

Na twee maanden dicht geweest te zijn, vanwege het coronavirus, hebben de basisscholen in Nederland toestemming van de regering gekregen om komende week weer open te gaan. Dit zal gebeuren met extra maatregelen, zoals looproutes. Niet iedereen in Nederland is het eens met deze maatregelen.

In het Catshuis in Den Haag was op 31 januari een overleg tussen bewindslieden van het demissionaire Kabinet, omdat het OMT adviseerde de basisscholen te heropenen. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) lichtte na het overleg toe dat ze het advies van het OMT zouden volgen.

De basisscholen gaan 8 februari weer open, zodat leerlingen weer op school kunnen leren, ouders naar hun werk kunnen en leraren naar hun werk kunnen. In totaal zijn de basisscholen twee maanden dicht geweest, omdat de coronacijfers in Nederland toenamen. In die twee maanden zijn de cijfers weer gedaald en heeft het kabinet er voor gekozen om de basisscholen weer te openen.

Wanneer de leerlingen en leraren weer naar school gaan, moeten zij zich wel aan extra corona maatregelen houden. Leerlingen van groep één tot en met groep acht moeten de door de school gecreëerde looproutes volgen en groepen zeven en acht krijgen het dringende advies om in de gangen mondkapjes te dragen.

´Persoonlijk vind ik het niet verstandig dat de basisscholen weer open gaan. Ik denk dat in een situatie waarin het online onderwijs goed verloopt en waarin de prognose aangeeft dat er een nieuwe covid-golf aanstaande is, de kans ook heel groot is dat juist door deze situatie het averechts zou kunnen gaan werken.` – Dhr. Leon Dijcks (directeur van basisschool Brandaris in Hoofddorp).

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *