De toekomst van de Venneperstraat

De toekomst van de Venneperstraat

De Venneperstraat in Nieuw-Vennep was ooit een levendige winkelstraat in het centrum van Nieuw-Vennep en bevat één van de ingangen van het Nieuw-Vennepse winkelcentrum de Symfonie. 

 

Het levendige beeld van de Venneperstraat met het opvallende postkantoor, winkeltjes en het ontmoetingscentrum is nu slechts een herinnering gekenmerkt door de lege panden die er nu al jaren staan. Er zijn al langer plannen om de straat op te knappen en nu zijn er eindelijk plannen in zicht met de oude panden en braakliggende stukken grond in de Venneperstraat en het aangrenzende gebied. 

 

Het eerste definitieve plan is de sloop van alle panden vanaf Parfumerie de Groot die zich van alle onderneming in de straat zich nog het langste staande houdt. GREEN Real Estate en Wilmawonen hebben samen een centrumplan met stedelijke allure opgesteld naar eigen zeggen. Hiermee willen ze een fijn woon, winkel en werkklimaat creëren. De geplande gebouwen zullen een uitstraling van een binnenstad geven met woningen boven en commerciële instellingen op de begane grond. 

 

Veel omwonenden en ondernemers die momenteel in de straat gevestigd zijn ergeren zich aan de vervallenheid van de straat. Natik (53) is met zijn vrouw Lena eigenaar van Massy een Turkse winkel en snackbar in de Venneper. Naar zijn mening zijn de plannen om de huidige panden tegenover zijn zaak te slopen en de zijn plannen voor de nieuwe gebouwen alleen maar gunstig voor zijn onderneming. Zo ziet hij de straat met de nieuwe gebouwen alleen maar levendiger worden wat in zijn geval meer klandizie zou betekenen dan wat er nu komt in de lege vervallen Venneperstraat. Het is ‘Alleen maar goed’ naar zijn zeggen en staat volledig achter deze plannen.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *