Basisscholen regio Haarlem geopend vanaf 8 februari.

Basisscholen regio Haarlem geopend vanaf 8 februari.

Redacteur: Eleanore Kraak

05-02-2021

De kinderopvang en basisscholen zijn vanaf maandag 8 februari weer volledig geopend; dat maakte Mark Rutte (demissionair minister- president) en Hugo de Jonge (Minister van volksgezondheid) tijdens de persconferentie bekend op 31 januari. Basisscholen zijn opgelucht.

Volgens het OMT (Outbreak Management Team) is het verantwoord om kinderen, die naar de basisschool gaan, fysiek onderwijs te laten volgen. Doordat besmettingsgevaar onder kinderen nihil lijkt te zijn. Ook zegt het RIVM over besmettingsgevaar, dat besmettelijkheid toe neemt met de leeftijd. Over het algemeen geldt: hoe jonger het kind, hoe kleiner de rol bij de verspreiding van het virus. Kinderen worden minder ernstig ziek en hoeven bijna nooit opgenomen te worden in het ziekenhuis.

Volgens de rijksoverheid waren er in de afgelopen maand, door de aanscherping van de maatregelen, een sterke afname in het aantal positief geteste mensen. Op 1 januari van dit jaar waren dat er 8173 en op 1 februari waren dat er slechts 3258.

Basisscholen zijn opgelucht over dit besluit van het kabinet, maar snappen de zorgen van menig ouders. “Wij hebben als school begrip voor de terechte zorgen van de ouders, het besmettingsgevaar en de gezondheid van hun kind. Als school zullen we er alles aan doen om het in zo goed mogelijke banen te leiden.’’ Ondanks een lager besmettingsgevaar is het, volgens de rijksoverheid en het RIVM, nog steeds van belang dat de kinderen: goed hun handen wassen, zoveel mogelijk afstand gehouden wordt en de school goed geventileerd blijft.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *