Foodtruck Bunsbar slaat zich makkelijk door horeca crisis heen

Foodtruck Bunsbar slaat zich makkelijk door horeca crisis heen

Bron: Anique (eigenaresse)

Waar ga je op dit moment met een foodtruck staan? Festivals, bedrijfsfeestjes en bruiloften zijn afgeschaft. Anique (20), geboren en getogen Haarlemmer en Amsterdammer, heeft sinds elf december een foodtruck geopend met een heerlijke Aziatische keuken. Gevestigd op de Albert Cuyp in Amsterdam zijn er ‘Bao Buns’ in overvloed te verkrijgen, dit zijn warm gestoomde broodjes met allerlei vullingen.

Wat ga ik verkopen? Wie gaat mijn doelgroep worden? Waar ga ik staan? Dat waren vragen die in Anique haar hoofd rondspookte. Zij en haar compagnon hebben 1.5 maand hart en ziel gestoken in het ontwikkelen van recepten. Vervolgens is er een normale bakwagen aangeschaft en deze is in vier maanden helemaal zelf getransformeerd naar een echte foodtruck. Midden op de Albert Cuyp markt staat de wagen te schitteren.

Anique heeft een modellen carrière en een HBO- verpleegkundige opleiding achter de rug, een foodtruck beginnen was niet het eerste wat op haar lijstje stond. Haar bijbaantje heeft haar laten kennismaken met het begrip ‘foodtruck’. Wel zat het ondernemen al in haar bloed en uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat ze haar eigen ‘rijdende restaurantje’ heeft. Zij en haar compagnon vinden het heerlijk dat ze van plek naar plek kunnen trekken en willen mensen graag vrolijk maken met een heerlijke ‘Korean Fried Chicken Bun’, maar maken ook graag ‘dumplings’ of een ‘tempura shrimp’ voor je klaar.

Op het internet circuleren verhalen rond van foodtruckondernemers die in deze tijd de beslissing hebben gemaakt om de overstap te maken naar een andere baan. Anique gaat dwars tegen de stroom in. Wel is door Covid de start vertraagt en zijn de geplande staanplaatsen in het water gevallen. De kerstmarkten, bouwmarkten, festivals en jaarbeurzen zullen nog even moeten wachten op de Aziatische heerlijkheden. ‘Het was best spannend omdat we totaal geen zekerheid hadden en of we überhaupt wel konden gaan beginnen, maar toch hadden we vertrouwen in onszelf en in ons concept’.

Anique en haar compagnon hebben zelfs al wilde toekomstplannen, het plan is om aan het einde van dit jaar een tweede foodtruck te kopen en in 2022 hun eerste vaste zaak te openen. Dit gaat vast en zeker goedkomen door de lekkere drive die zij te pakken heeft, ze vindt het fijn om zelf te koers van het bedrijf te kunnen bepalen, beslissingen te kunnen nemen, de verantwoordelijkheid te dragen en ook als er iets niet lukt is dat ook helemaal oké.

Over de auteur

Iris van de Wetering

Ik ben iemand die erg nieuwsgierig is aangelegd en het liefst alles tot op de bodem uitzoekt. Qua onderwerpen ben ik erg breed geïnteresseerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *