Deze versoepelingen komen eraan in Amsterdam 

Deze versoepelingen komen eraan in Amsterdam 

Foto door Gabriel Guita

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de lockdown 3 weken wordt verlengd tot 2 maart. Wel is er goed nieuws voor ondernemers en de ouders van Amsterdam, het basisonderwijs en kinderopvang gaan open. Ook komt er een “click & collect” regeling. 

De basisscholen gaan vanaf maandag 8 februari weer open. Dit geldt ook voor de kinderopvang en het speciaal onderwijs. Wel blijven de buiten schoolse opvang en middelbare scholen dicht tot minimaal 1 maart. 

Niet essentiële winkels zullen dus allemaal dicht blijven in Amsterdam. Wel mogen consumenten bestellen en afhalen bij winkels. Je bestelt dan via je telefoon en mag het product in je eentje afhalen. Om funshoppen te voorkomen, moet er minimaal 4 uur tussen de bestel en ophaaltijd zitten. 

 De ondernemers in Amsterdam hebben verschillende meningen over de nieuwe “click & collect”. Volgens Business Insider was het voor de grote bedrijven zoals Mediamarkt en Zeeman hard nodig. Heleen, die haar eigen sieradenwinkel in de Jordaan heeft denkt daar anders over. Ze heeft sinds kort een webshop en verwacht geen extra inkomsten door de regeling.  

De avondklok zal tot minstens 10 februari blijven, waarna de regering de noodzakelijkheid ervan opnieuw zal evalueren. 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *