Gemixte verwachtingen festivalgangers over alternatief Bevrijdingspop

Gemixte verwachtingen festivalgangers over alternatief Bevrijdingspop

Sfeer impressie van Bevrijdingspop Haarlem |

HAARLEM – Er zijn verdeelde reacties vanuit festivalgangers op het nieuws dat het Bevrijdingspop festival 5 mei 2021 volledig online zal zijn. Vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus zullen er ook dit jaar geen liveoptredens plaats vinden in de Haarlemmerhout.

Dit is een groot gemis voor menig Bevrijdingspopfanaat. Zo ook voor Daniël van Houten uit Zandvoort. Hij gaat sinds zijn middelbareschooltijd, in de jaren ’90, naar het festival in Haarlem. Ondanks dat hij waarschijnlijk wel gaat deelnemen aan het online evenement, zal hij de sfeer en het echte ‘festivalgevoel’ behoorlijk missen. “Festivals als deze zijn meer dan alleen een registratie van een optreden dat kun je niet streamen en ervaren zonder daadwerkelijk festival”, zegt Van Houten.

Dat daadwerkelijk beleven van Bevrijdingspop Haarlem is juist de reden dat hij er al jaren komt. “De muziek was altijd maar een deel van de reden om mee te doen.”, vervolgt Van Houten, “Rondhangen met vrienden in het zonnetje nippend aan een drankje en rondzwerven tussen verschillende locaties.”, zegt Van Houten tot slot.

Ook Bevrijdingspopganger Sebastiaan de Roode, die al vanaf kleins af aan bij het festival aanwezig is, verwacht niet zoveel van een online festival. “Wat ik het meest mis aan de huidige vorm is de sfeer en het gezellig samen komen met vrienden en familie. En uiteraard de bands bekijken en beluisteren.”, aldus De Roode. De ervaring en ambiance van Bevrijdingspop valt volgens hem grotendeels weg bij een online editie als deze. “Ik denk niet dat ik ga deelnemen aan een online festival. Het mist de gezelligheid van een echt festival.”, zegt hij.

lees verder onder de video

Op 5 mei 2018 zag Bevrijdingspop er nog zo uit bij de Haarlemmerhout

Vorig jaar werd het festival ook al afgelast om dezelfde reden, toen werd er een kleinschalig alternatief geboden. De organisatie van Bevrijdingspop Haarlem laat op hun site weten dat er dit jaar een veelzijdiger, groter programma zal worden gerealiseerd. Mét optredens en meer entertainment dan vorig jaar dus, alleen dan nog steeds online. Het volledige programma voor het online Bevrijdingspop festival Haarlem 2021 wordt binnenkort bekend gemaakt op de website.

Over de auteur

Jelmer Koper

Mijn interessegebied is heel breed: van politiek tot muziek & entertainment, als er maar een mooi verhaal achter zit. Of je er natuurlijk een goed verhaal van kunt maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *