Gemeenten Zuid- Kennemerland, Ijmond en de provincie Noord- Holland werken samen en sluiten nieuw woonakkoord.

Gemeenten Zuid- Kennemerland, Ijmond en de provincie Noord- Holland werken samen en sluiten nieuw woonakkoord.

RedacteurEleanore Kraak 

12-02-2021

Haarlem-  Het vernieuwde regionaal woonakkoord voor 2021 2025 is gesloten tussen de gemeenten en provincieMen wil een lokale uitwerking van de provinciale Omgevingsvisie (vastgesteld door de provincie op 19 november 2018) en de Woonagenda (vastgesteld op 4 april 2020). Gemeenten willen het probleem aanpakken doormiddel van een akkoord om een betere doorstroom van op de huizenmarkt te creëren.  

 

De gemeenten: Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede en Zandvoort slaan, samen met de provincie Noord- Holland, de handen in één voor het vernieuwde regionaal en lokaal woonakkoord 2021- 2025. Voor dit project zijn 20 doelen opgesteld door gemeenten, provincie en betrokken zoals: woningcorporaties, marktpartijen en zorgaanbieders. Met dit woonakkoord willen ze een betere doorstroming op de woningmarkt. Zo willen ze onder andere: uitbreiding van de woningvoorraad (inclusief betaalbare woningen) in elk van de gemeenten; passend huisvesten van allerlei doelgroepen met en zonder behoefte aan zorg, duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande woningen.  

 

Het Woonakkoord bestaat uit een Bestuursakkoord met geformuleerde doelen voor de komende 5 jaar en een Uitvoeringsagenda met concrete acties. In tegenstelling tot het vorige RAP (Regionaal Actie Programma) is de gehele provincie nu ook één van de ondertekende partijen. De provincie Noord-Holland stelt een totaalbedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar om de doelen en speerpunten te kunnen uitvoeren. 

 

In een artikel van Haarlem.nieuws verteld de wethouder van Haarlem Wonen en voorzitter van het overleg met de regiogemeenten Marie- Thérèse Meijs: “Ik ben trots op dit Woonakkoord. We gaan de komende jaren door op de ingeslagen weg en zetten gezamenlijk onze schouders eronder. De regionale samenwerking is hard nodig om tegemoet te kunnen komen aan de grote vraag naar woningen van allerlei doelgroepen.” 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *