Stichting Hulphond zet zich volop in tijdens coronacrisis 

Stichting Hulphond zet zich volop in tijdens coronacrisis 

LEIDEN- Goede doelen krijgen minder geld binnen door toedoen van het coronavirus. In de eerste vier maanden van 2020 liepen organisaties 32 miljoen euro mis, meldt nieuwskrant Trouw. Om toch nog donateurs te krijgen heeft Stichting Hulphond, gevestigd in Leiden, studenten de straat opgestuurd om donateurs te werven. 

 De verlenging van de lockdown tot twee maart brengt gevolgen met zich mee voor de Stichting HulhondDonateurwervers mogen door corona niet voor supermarkten of in winkelcentra staanHierdoor is het nog lastiger geworden om donateurs te werven. Anouk Oadish, donateur-werver, hoopt dat er nog genoeg mensen zijn die de stichting willen steunen. “Iedereen heeft het zwaar in deze lastige tijd, daarom moeten we elkaar een handje helpen.”  

 Stichting Hulphond is een organisatie die hulphonden opleidt voor mensen met een beperking, denk aanPTSS, autisme, epilepsie en mensen die in een rolstoel zitten.  

Het trainen van een hulphond kost veel geld; Gemiddeld kost het tussen de 25.000 en 40.000 euro. Helaas worden veel hulphonden niet vergoed door de verzekering. De reden is dat er te weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van een hulphond.  

 Het is spijtig dat er nog weinig onderzoek is gedaan naar wat hulphonden mensen kunnen bieden. Een epilepsiehulphond kan een halfuur van tevoren een aanval voelen op komen en zo het baasje waarschuwen door een likje te geven op zijn of haar hand. Ook kan een hulphond zijn baasje, die in een rolstoel zit, afdrogen, vertelt donateur-werver Anouk Oadish.  

Anouk Oadish vertelt verder dat de organisatie veel sponsoren missen ten oorzaken van het coronavirus. Om toch nog geld binnen te halen staan studenten op straat zodat meer mensen over de stichting te weten komen en Stichting Hulphond kunnen steunen.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *