Koude dagen redder in nood voor vuurwerkverkopers

Koude dagen redder in nood voor vuurwerkverkopers

HAARLEM- Aqua Air, een beddenwinkel die het elk jaar moet hebben van de vuurwerkverkoop moest de deuren bijna sluiten na de invoering van het vuurwerkverbod op 15 december. De koude dagen van afgelopen week boden een uitweg. De vraag naar schaatsrestauratie nam enorm toe en daardoor is de tijdelijke schaatsslijperij toch aan de gewenste omzet gekomen. 

Wegens de hoge druk op de zorg werd op 15 december voor één jaarwisseling de verkoop en het afsteken van vuurwerk verboden. Een enorme klap voor winkels die meestal rond die tijd hun winkels in vuurwerkshops omtoveren. Voor Aqua Air was dit eigenlijk de druppel die de emmer zou doen overlopen. Een kwart van de omzet wordt namelijk behaald door de jaarlijkse vuurwerkverkoop meldt de eigenaar van de winkel Harry Geels.

Gelukkig voor hem en vele anderen die deels afhankelijk zijn van de vuurwerkverkoop vriest het de afgelopen dagen in het hele land. Vriezen betekent ijs, ijs betekent schaatsen en schaatsen betekent je verroeste schaatsen laten opknappen. De laatste keer dat het ijs zo betrouwbaar was als dit jaar is al een tijd geleden. Hierdoor is de vraag naar schaatsen en de restauratie van schaatsen enorm. De redder in nood voor Geels.

Geels en zijn collega’s hadden niet verwacht nog extra omzet te gaan maken na het vuurwerkverbod, maar nu kan Aqua Air het hoofd boven water houden. Er is zoveel vraag naar restauratie dat zomaar binnen stappen niet meer mogelijk is. Alleen op afspraak worden je schaatsen roestvrij gemaakt. Geels ziet het als een geschenk uit de hemel. Zelf schaatst hij niet maar zijn liefde voor de typisch Nederlandse sport is sinds dit jaar enorm toegenomen. ‘Ik kijk nu zelfs het WK’.

Over de auteur

Hugo van Walsum

Muziek en sport liefhebber. grote interesse in mens en natuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *