Enorme brand in tuincentrum Lisse

Enorme brand in tuincentrum Lisse

Lisse – Op maandag 8 februari vond er een enorme brand plaats in tuincentrum Overvecht aan de Heereweg in Lisse rond 13:00. Het pand is na de brand verloren verklaard, maar toch wisten de brandweerlieden wel te voorkomen dat de brand op aangrenzende loodsen zou overslaan.  

 
Het verloren tuincentrum werd in oktober 2020 gekocht door de nieuwe eigenaar Sjaco Griffioen die ook de intratuin in Voorschoten bezit. Het pand werd verbouwd om in maart 2021 geopend te worden alleen dat ging maandag 8 februari drastisch mis toen de enorme brand ontstond waarschijnlijk toen werklieden aan het lassen waren op het dak.
De brand was zo groot dat brandweerlieden tot ongeveer 20:15 nodig hadden om de brand onder controle te krijgen en moesten daarna nog lang verder blussen. Tijdens het blussen raakte twee brandweerlieden gewond omdat zij waarschijnlijk door brokstukken van exploderende gasflessen geraakt werden, beiden maken het momenteel weer goed. De dertig tot veertig werklieden die de middag aanwezig waren zijn op tijd geëvacueerd en in veiligheid gebracht en opgevangen in de omgeving. ‘’We zijn er helemaal kapot van,’’ en ‘’Dit is niet normaal,’’ zegt een emotionele medewerkster tegen Bollenstreek Omroep nadat ze op tijd het pand wist te verlaten.
Tijdens de brand kwam er veel rook vrij, daarom waarschuwde de brandweer om niet naar de plek te komen en werd de Heerweg tot nummer 350 afgesloten om hulp lieden de volledige ruimte geven. Ook ging er een NL-alert uit aan mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden. Een omwonende deelde met ons dat de explosie van de Overvecht tot in de bebouwde kom te horen waren, maar hadden verder weinig direct van de brand meegekregen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *