Hamsteraars slaan toe in Noordwijkerhout 

Hamsteraars slaan toe in Noordwijkerhout 

Beeld © Regina Zoet

NOORDWIJKERHOUT – Lege schappen en gevulde boodschappentassen waren afgelopen weekend het beeld dat zich afspeelde in bijna elke supermarkt. Ook de Dirk van den Broek in Noordwijkerhout had last van het hamstergedrag. Veel klanten wilden hun voorraad nog even aanvullen voordat de vrieskou toe zou slaan.

Medewerkster Regina Zoet vertelde over dit chaotische weekend: “Het was hier echt megadruk, vooral op de vrijdag en zaterdag. Het leek wel kerst! De schappen gingen ook sneller leeg omdat wij geen vracht geleverd kregen, door de slechte weersomstandigheden op de weg konden de chauffeurs niet veilig rijden.” Wat klanten dan zoal hamsterden, was verschillend. Het grootschalig inslaan van toiletpapier zat er uiteraard bij maar ook de vleeskoeling was helemaal leeggeroofd. Daarnaast gingen de groenten en aardappelen in een rap tempo de deur uit. Niet alleen het winkelpersoneel ondervond last van de drukte, ook veel winkelaars vonden het vervelend. “De vaste klanten vroegen zich af waarom het zo druk was. Een klant zei zelfs: ‘Ik vind het ronduit asociaal om zo te hamsteren, vooral voor de oudjes die niet mobiel zijn. Denk toch een beetje om elkaar´, zei hij.”, vertelde Zoet.

De rust is nu wedergekeerd in de supermarkt, maar volgens Zoet blijft het koude weer van deze week de supermarkt nog op een andere manier in de weg zitten. “Het laden en lossen moet nu door de voordeur, omdat het aan de achterkant gewoon veel te glad is. Het is niet ideaal, maar het is niet anders!”  

Over de auteur

Tessa Huisman

Ik ben een fulltime muziekfanaat, enthousiaste student en nieuwsgierig aagje. Ik sta open voor alle kanten van een verhaal en duik graag diep in een onderwerp. Mijn producties maak ik met de grootste aandacht en passie, ik hoop dat je dit ook er in terug hoort!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *