Festival Loveland komt er weer aan

Festival Loveland komt er weer aan

Sloterpark Amsterdam – Festival event Loveland verkoopt al volop tickets voor zomer 2021, ondanks de coronacrisis. De organisatoren hebben vertrouwen in de sneltests die elke bezoeker bij de ingang moet doen. Het Rivm heeft ook zijn gedachten.

Nadat het Loveland festival in 2020 niet door kon gaan vanwege corona, willen Loveland organisatoren Marnix Bal en Wouter Muurlink in de zomer van 2021 het 25-jarig jubileum vieren. Dit festival zal plaats vinden op 7 en 8 augustus. Ondanks dat corona dan nog mogelijk in ons land is, willen de organisatoren een normaal festival zonder corona maatregelen.

De organisatoren zijn van plan om sneltest straten naast het Loveland terrein te plaatsen. Zo weet elke bezoeker binnen 3 minuten of hij/zij positief voor het coronavirus is. De gemeente en de GGD leken dit geen slecht idee.

Rivm medewerker Job Marx: “Dan zitten we over een half jaar, dus op dit moment kunnen we niet zien hoe we er over een half jaar voor staan. Als het nu zou zijn, dan zou het niet door kunnen gaan en ik hoop dat het op welke manier ook door kan gaan. Als dat betekent dat daar sneltesten voor nodig zijn om mensen toe te laten, dan zou ik dat dat persoonlijk een heel aanvaarbare manier vinden. Maar dan zou ook in andere test situaties gekeken moeten worden of grotere groepen met elkaar op die manier samen kunnen komen, zodat het virus geen mogelijkheid krijgt om verder te verspreiden. Als het werkt, zie ik geen reden om het niet door te laten gaan.“

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *