De afhaalbieb zorgt voor een verrassingspakket

De afhaalbieb zorgt voor een verrassingspakket

Bron: www.pexels.com

Haarlem – Sinds de start zijn er al ruim 2.000 boekenpakketten uitgeleend via de zogeheten Afhaalbieb van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Het loket werd bedacht na de coronamaatregelen, toen Haarlemmers niet zelf, fysiek, meer boeken konden ophalen. Haarlemmers kunnen op twee plekken in de stad terecht bij de afhaalbieb: bij de bibliotheek Haarlem Schalkwijk en de Bibliotheek Haarlem Noord.

Alle leden van de bibliotheek kunnen tijdens de periode van sluiting e-books en luisterboeken lenen. Haarlemmers die liever echte papieren boeken lezen, konden al per januari van dit jaar terecht bij de Afhaalbieb. Aafje Lem, manager Publiek bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, vertelt over de Afhaalbieb: ‘Een grote groep van onze leden heeft niet de mogelijkheid om gebruik te maken van e-books of luisterboeken. Vandaar de Afhaalbieb, zodat deze groep toch kan blijven lezen’.

Op de website is in simpele stappen beschreven hoe de Afhaalbieb werkt. Mensen vullen in van welke genre ze houden en in welke vestiging ze de boeken komen ophalen. Vervolgens wordt er gelijk gebeld om een afspraak te maken, zodat er ook direct eventuele vragen gesteld kunnen worden over de wensen. Hierna worden de boekenpakketten samengesteld, bestaande uit vijf boeken. Mensen kunnen hun pakket komen halen in een tijdslot dat telefonisch is afgesproken.

Roos Panis werkt ruim 30 jaar bij de bibliotheek: ‘Het zit in het DNA van bibliotheken om altijd te proberen er te zijn voor de mensen die ons nodig hebben. Maar het logistieke proces dat onder normale omstandigheden door de leden zelf wordt gedaan, is nu ineens werk voor ons’.

Over de auteur

Iris van de Wetering

Ik ben iemand die erg nieuwsgierig is aangelegd en het liefst alles tot op de bodem uitzoekt. Qua onderwerpen ben ik erg breed geïnteresseerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *