Kaartencampagne tegen eenzaamheid   

Kaartencampagne tegen eenzaamheid   

LISSE/HILLEGOM- De gemeenten Lisse en Hillegom voegen deze week drie kaarten bij de huisaanhuis bladen, LisserNieuws en de Hillegommer. Een kaart met een boodschap voor de ontvanger en twee blanco kaarten, om naar een ander te sturen. De actie is onderdeel van een campagne tegen eenzaamheid. Deze begon twee jaar geleden.  

“Eenzaamheid komt steeds meer voor, het kan ten koste gaan van zowel mentale als fysieke gezondheid.” Aldus, LinnaDamo, communicatiemedewerker bij HLTsamen (Overheidsinstelling in Hillegom). Het doel van de actie is mensen een hart onder de riem te steken. Damo zegt: “Het is belangrijk dat we naar elkaar blijven omkijken. Zeker tijdens de Corona periode. En wie wordt er nu niet blij van een leuke ansichtkaart met een fijne boodschap.” 

Eenzaamheid speelt een grote rol in onze samenleving. In de gemeenten Hillegom en Lisse voelt 40% van de inwoners zich weleens eenzaam, 10% is zeer eenzaam. “Daarom zetten wij ons als gemeenten samen met organisaties in voor het herkennen, voorkomen en tegengaan van eenzaamheid.” zegt Damo. Voor meer informatie kunt u terecht bij: https://www.herken-eenzaamheid.nl. 

De communicatiecampagne tegen eenzaamheid is twee jaar geleden geïnitieerd door de gemeenten Hillegom en Lisse, zij organiseren verschillende bijeenkomsten, evenementen en geven trainingen. Zo hopen zij eenzaamheid te verminderen. Tijdens de trainingen leren mensen eenzaamheid sneller te herkennen en hoe ze er mee om kunnen gaan. 

Vanuit de inwoners van Lisse lijken er positieve geluiden te klinken. Zo heeft Romy van der Borst (onderneemster en in inwoner van Lisse) de kaarten al geschreven en op de bus gedaan.Zij vindt het initiatief zeker de moeite waard.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *