Het Museum van de Geest krijgt 565.000 euro extra

Het Museum van de Geest krijgt 565.000 euro extra

Haarlem-het Spaarne en de binnenstad

HAARLEM- De gemeenteraad heeft besloten via een hamerstuk, om het kredietverzoek van het Museum van de Geest (ook wel Dolhuys) aan te nemen. Het museum heeft een aanvullende kredietaanvraag, van 565.000 euro, aangevraagd om financieel te kunnen afsluiten. Het budget voor de renovatie van het gebouw is met 102.200 euro overschreden. De meningen hierover waren verdeeld in de gemeenteraad.

Sommige partijen zetten vraagtekens bij het kredietaanvraag. “als je een heel oud pand (zoals het Museum van de Geest) hebt, je moet beseffen dat het een spannend traject is om te renoveren. Wat begrijpt OpHaarlem niet is hoe het kan dat als je tegenvallers hebt en je constateert die dat je dan niet snel naar de commissie komt om die tegenvallers te melden.” Zegt meneer Smid van OpHaarlem. Heer Hulster van de Actiepartij deelt deze mening.

Andere partijen keuren het kredietaanvraag goed. Heer klaver zegt “wij zijn blij met het eindresultaat en zien uiterst naar de betere tijden om het museum te bezoeken, wij zijn akkoord met het aanvullende krediet”. Meneer van den Doel (VVD) benadrukt “ondanks het tekort van ongeveer 100.000 euro is het een goed en geslaagd project. Wij zijn blij dat het gebouw staat en weer open is en dat het nu weer kan functioneren als het weer mag.”

De burgermeester Wienen  hamert het stuk af zonder een stemming, omdat daar niet voor gevraagd was.

Het Museum van de Geest krijgt een aanvullend krediet van 565.000 euro. 130.000 euro van het krediet wordt terugbetaalt via de huur van het museum.

Bronnen:

raadsvergadering gemeente Haarlem 18-02-2021

aanvullende kredietaanvraag Dolhuys document

Over de auteur

Esmée van Goinga

Ik ben Esmée van Goinga. Ik geniet van de natuur, kunst en schrijven. bij mij thuis is het een beestenboel, met drie katten en drie honden. Ik hou van gezelligheid en spelletjes spelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *