Nieuw-Vennepse rijdt naar top van CDI Le Mans

Nieuw-Vennepse rijdt naar top van CDI Le Mans

Beeld © Esmee Boers

NIEUW-VENNEP/LE MANS – Dressuuramazone Esmee Boers (14) heeft vorig weekend topscores gereden op het CDI Le Mans in Frankrijk. De jonge Nieuw-Vennepse behaalde met haar pony Orchard Red Prince een vierde, tweede en zesde plek, waarbij de combinatie telkens met scores boven de 70% bleef. 

Op woensdagochtend vertrok Boers naar Frankrijk. De internationale amazone nam de Elite hengst Orchard Red Prince (v. Aester El Nino) mee, met wie zij vorig jaar regiokampioen Noord-Holland werd in de klasse Z2. Dit weekend startte ze in de CDIP, een internationale klasse voor de top van pony’s, waarin ze het opnam tegen twintig andere combinaties. Boers was echter niet de enige Nederlandse in de competitie, bijna de helft van de deelnemers kwam uit Nederland.

Binnen de strenge coronamaatregelen en met regelmatig testen kon de internationale wedstrijd doorgaan. Een opluchting voor Boers, die ondertussen wel weer behoefte had aan wat competitie: “Ik miste de wedstrijden echt super erg en je merkte ook dat Prins ze had gemist. Het voelde eigenlijk heel normaal om weer op wedstrijd te zijn, het was alsof ik het vorige week nog had gedaan!” 

Het driedaagse CDI begon op vrijdag, met de landenproef. Hier behaalde de combinatie hun derde B-kaderscore (maar eerste op internationaal niveau) van 70,7%, waarmee zij vierde werden. “Ik was voor de eerste proef wel zenuwachtig, maar ik had er ook heel veel zin in! Tijdens de proef gaf Prins mij een vertrouwd gevoel, en na de proef was ik ook heel tevreden. Toen de score kwam, was ik nog blijer. Omdat de eerste dag goed ging had ik ook veel vertrouwen in de andere twee dagen. ”, aldus Boers. 

De individuele proef op zaterdag werd nog spannender. De combinatie eindigde op de tweede plek, vlak voor de Nederlandse concurrente Jill Kempes die precies dezelfde score van 71,081% reed. Bij twee van de drie jury’s scoorde Boers hoger dan Kempes, wat er uiteindelijk voor zorgde er dat zij hoger op het podium kwam te staan.  

Op de zondag sloot de combinatie af met een kür op muziek, waarbij zij hun hoogste score van het weekend behaalden: 73,1%. Deze score leidde tot een zesde plek. Hiermee zat zij slechts anderhalf procentpunt af van de Duitse winnares Antonia Roth. De top zes lag dan ook dicht bij elkaar.  

Al met al kijkt Boers tevreden terug op dit weekend: “Ik was heel tevreden toen we terug naar huis reden, en ook super trots op Prins!”

Over de auteur

Tessa Huisman

Ik ben een fulltime muziekfanaat, enthousiaste student en nieuwsgierig aagje. Ik sta open voor alle kanten van een verhaal en duik graag diep in een onderwerp. Mijn producties maak ik met de grootste aandacht en passie, ik hoop dat je dit ook er in terug hoort!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *