Schiphol verdacht stil in coronatijd

Schiphol verdacht stil in coronatijd

Schiphol (Bron: Sam van Opbergen)

SCHIPHOL- Er zijn maar weinig reizigers te zien op Schiphol. De wereld zit nog steeds op slot en mensen zijn beperkt om te reizen. Dat is te merken als je even rondhangt op Schiphol. 

Het vliegveld is uiteraard niet volledig leeg. Nog steeds lopen er mensen rond die aan het werk zijn, en daarbij vliegen er nog steeds toestellen van en naar Amsterdam. De borden met informatie over aankomsten en vertrekken bestaan uit vrijwel alleen maar Europese vluchten met af en toe een intercontinentale vlucht erbij. Dit gaat dan vaak om een vrachtvlucht. Er zijn in totaal twaalf schermen die normaal gesproken vol staan met vluchtinformatie, nu zijn er maar vijf gevuld.  

De mensen die je rond ziet lopen op Schiphol zijn meestal alleen. Emoties zijn moeilijk af te lezen; iedereen draagt een mondkapje. Er zijn nog steeds enkele winkels open, maar deze werken met de ‘click and collect’ methode.  

Iedereen die wel eens vanaf Schiphol heeft gevlogen, heeft de drukke vertrekhallen meegemaakt waarin je soms kwartieren moet wachten. Heb je op dit moment een vlucht, kan je zo in één keer doorlopen naar de douane. Ook is er geen enkel welkomstcomité wat net gelande reizigers verwelkomt in de aankomsthallen. Sterker nog, er komt überhaupt niemand uit de welbekende schuifdeuren lopen, die normaal bekend zijn van programma’s als ‘Hello Goodbye’ en ‘All you need is love’.  

Op dit moment geldt er voor meerdere landen een vliegverbod. Vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk, ZuidAfrika, Zuid en MiddenAmerika zijn niet beschikbaar. Vanwege de avondklok zijn er ook vrijwel geen vluchten tussen 22:00 en 04:30. Het zal nog wel een tijdje duren voordat Nederlanders een vliegticket voor welke bestemming dan ook kunnen kopen.

Ook is er niemand om gelande passagiers te verwelkomen

Een hele lege vertrekhal (Bron: Sam van Opbergen)

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *