Flexwoningen voor Nieuw-Vennep station

Flexwoningen voor Nieuw-Vennep station

NIEUW-VENNEP- Het is een treurig gezicht als je vanaf het station verder Nieuw-Vennep in loopt om te kijken naar een braakliggend stuk grond met daarnaast een paar vergeten volkstuintjes. Toch ziet woningcorporatie Ymere in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer wel potentie in het terrein en plant daar ruim 60 flexwoningen te bouwen.

 Als je kijkt naar de strook van groen geel gras en hondenpoep met in de verte het zicht op een paar vervallen volkstuintjes, naast de stoep lijkt het een standaard treurig braakliggend stuk grond waar je het liefst zo snel mogelijk vandaan wilt lopen, vergezeld door het geluid van brommende motoren en gierende treinen verder op. Toch zien de gemeente Haarlemmermeer en wooncorporatie Ymere potentie in dit stukje grond nabij het station. Zij willen dit stukje grond gebruiken voor de bouw van ongeveer 60 flexwoningen, omdat er ernstig tekort is aan sociale huurwoningen in de gehele regio.

De ligging van de geplande flexwoningen kan daarbij ook een hoop voordelen brengen aan de toekomstige bewoners. De ligging aan de Nieuw-Vennepse Oosterdreef zal het de doelgroepen die vaak niet in het bezit zijn van een auto makkelijk maken om lekker gemakkelijk naar het station, één van de twee bushaltes of gewoon naar het centrum van Nieuw-Vennep te lopen langs één van de meest levendige straten in het dorp. Ook zal het bedrijventerrein gemakkelijk voor de bewoners bereikbaar zijn. Dus het is meer dan slechts enkel een mooie opvulling voor het goede doel.

Ook werd een omwonende Eva van Beem gesproken. Zij ziet het zeker zitten dat er flexwoningen komen in haar buurt komen ze zegt: ‘’Ik vind het zelf belangrijk dat er flexwoningen komen voor starters en andere mensen die moeilijk aan een woning kunnen komen, want ik merk het zelf met mij en mijn broers dat een huis vinden heel moeilijk is en dat de prijzen niet normaal hoog zijn.’’ Ook vind ze het fijn dat er meer mogelijk meer diversiteit kan komen in de buurt qua leeftijd en status door het plan van de gemeente en Ymere en dat haar uitzicht op het stukje grond wat opgevuld wordt.

Tot nu toe moeten omwonenden en voorbijgangers het doen met een uitzicht op lang gras en onkruid naast een paar vervallen moestuintjes tot zeker het eerste kwartaal van volgend jaar als alles meezit. De sfeer op dit moment is nog erg treurig met al het onkruid om je heen en loeiende motoren.  

Bezwaar

Echter is niet enkel woningcorporatie Ymere geïnteresseerd in het braakliggende stuk land aan de Oosterdreef. Forza liet de gemeente Haarlemmermeer weten dat zij het niet eens zijn met het feit dat de gemeente Haarlemmermeer enkel samen werkt met woningcorporatie Ymere en deed een schriftelijke overdracht aan de burgemeester en wethouders. Forza eist een markttoets van het college om te laten onderzoeken of ook andere partijen geïnteresseerd zijn.

Ook het beheer van Volkstuinvereniging Nieuw-Vennep zit niet te wachten op alle flexwoningen naast hun terrein en geven in een bezwaarschrift aan: “Het terrein van het voormalig zwembadcomplex De Meerval is een veel betere locatie. Verder vrezen we voor onrust.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *