Nederlanders zijn massaal aan het wandelen tijdens de coronacrisis

Nederlanders zijn massaal aan het wandelen tijdens de coronacrisis

NOORDWIJK- Tientallen auto’s rijden rond de parkeerplaats zoekend naar een parkeerplek. Een vrouw staat op een lege parkeerplek omdat haar man zo komt aanrijden en dan gelijk zijn auto kan gaan parkeren. Niet iedereen is het hiermee eens, een man wordt geïrriteerd op de vrouw en er komt een korte woordwisseling. Honden rennen rond. Kinderen zijn aan het spelen met elkaar. Kortom, het is megadruk in het bos bij langevelderslag.

Wandelen is hip aan het worden, niet alleen oudere mensen zijn het aan het doen maar ook jongeren. In plaats van een wijntje of biertje doen op het terras zijn wij Nederlanders massaal aan het wandelen door de natuurgebieden. Sommige natuurgebieden zijn zelfs afgezet omdat er te veel mensen op af kwamen. Het bos naast Langevelderslag is wel open. Hier kunnen mensen kiezen uit twee verschillende wandelroutes. Een route van 3500 meter en een ander van 5500 meter. Voordat de coronacrisis zich aandiende waren het vooral de oudere mensen die aan het wandelen waren. Dit is nu anders geworden, in het bos zijn massaal jongeren aan het wandelen. De een heeft een koffie in haar hand en is druk aan het praten tegen haar vriendin, de ander heeft een koptelefoon op en loopt snel langs de twee pratende meiden. Naast de jongere mensen zijn er ook volwassenen en oudere mensen aan het wandelen. Er is een stel rond de 70 jaar aan het wandelen met een klein hondje die vrolijk achter hen aan huppelt.

“Ik zit de hele dag achter mijn laptop hoorcolleges te kijken. Ik vind het lekker om er even tussenuit te gaan en lekker een frisse neus te halen door te gaan wandelen.” Meldt student Kim Oadish die aan het wandelen is in het bos. En zij is niet de enige. Meerdere studenten zijn te vinden in het bos. Arielle Hulst, eerstejaars student, vertelt dat zij het jammer vindt dat zij niet mensen van haar studie ontmoet. “Voor de coronacrisis konden we gewoon even op een terrasje zitten en zo elkaar leren kennen. Nu spreek ik met mede studenten af om even een ‘lawa’ te doen.”

Een lawa? Wat is dat? Een lawa is een term die onder de studenten veel gebruikt wordt. Een lawa betekent een lange wandeling. Deze term is ontstaan door het Instagram account: @dehaarclipvanmarieclaire, dit is een Instagram account die typische quotes plaatst over de vrouwelijke student. Het account heeft inmiddels bijna 100.000 volgers. Ook zij promoot het wandelen heel veel. Naast dat zij nieuwe termen die over wandelen gaan tot leven brengt is het hip om de 10.000 stappen te halen.

Wandelen begint dus hip te worden. Of er na de coronacrisis nog steeds massaal gewandeld gaat worden weten we niet. Wat wij wel weten is dat wandelen de perfecte oplossing is voor een terrasje pakken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *