Fototentoonstelling ‘Walk This Way’ vrolijkt Haarlem op

Fototentoonstelling ‘Walk This Way’ vrolijkt Haarlem op

Bron: Iris van de Wetering

De wandelroute- en fototentoonstelling ‘Walk This Way’ is van 26 maart tot 23 april te bewonderen in Haarlem. Twintig Haarlemse fotografen exposeren ruim zestig werken dwars door de stad in de etalages van lokale ondernemers, culturele instellingen en organisaties. De bedenker van deze expositie is Jip Klompenhouwer, hij werkt bij het Patronaat.

‘Walk This Way’ presenteert het rijke, diverse culturele aanbod van de Haarlemse binnenstad, genereert extra verkoopmogelijkheden voor ondernemers en nodigt wandelaars uit met een andere blik naar de prachtige Haarlemse binnenstad te kijken. Samen met het Frans Hals Museum, de Stadsschouwburg, de Philharmonie Haarlem, de Toneelschuur en de Pletterij wordt de route gelanceerd. De officiële start van deze fototentoonstelling is bij het Patronaat. Verspreid door de stad liggen er straatstickers, waar een QR-code op staat. Deze kan je scannen en vervolgens kom je op Google Maps terecht, hier zijn genummerde locaties aangegeven die je op chronologische volgorde kan aflopen. Ook wordt er meer informatie gegeven over de foto of fotograaf.

Klompenhouwer wilde iets ondernemen om zichtbaar te blijven in de stad en de connectie met Haarlem en de Haarlemmers zelf in stand te houden: ‘Wij kunnen natuurlijk al heel lang niet meer doen wat we leuk vinden, maar hetzelfde geldt voor concertfotografen. En wij hebben natuurlijk een geweldig netwerk, betrokken fotografen, ik dacht wat als ik hen hier nou eens voor benader.’ Eén van de fotografen is Félice Hofhuizen: ‘Ik ben ontzettend trots, dit geeft toch een soort van erkenning en dat in een tijd dat er qua muziek- en cultuurfotografie eigenlijk niets gebeurt.’

Over de auteur

Iris van de Wetering

Ik ben iemand die erg nieuwsgierig is aangelegd en het liefst alles tot op de bodem uitzoekt. Qua onderwerpen ben ik erg breed geïnteresseerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *