Nachtegaalstraat in abnormaal april weer.

Nachtegaalstraat in abnormaal april weer.

Al in januari 2021 werd er aan de Nachtegaalstraat in Utrecht gewerkt. Het gaat om een herinrichting van de straat om het prettiger te maken om er te wonen, winkelen en verblijven. Vooral voor fietsers zal de route uitzonderlijk verbeterd worden. Zo wordt de fietser hoofdgebruiker op de gedeelde rijbaan en komen er meer fietsparkeerplekken. Nu in april is het de bedoeling dat de weg weer wordt geopend voor doorgaand vervoer.

Na het paasweekend van 4 en 5 april met sneeuw, is het op 7 april nog niet gestopt met sneeuwen. De laatste keer dat dit weer zich voordeed met Pasen was in 2013, maar toen werd het al vroeg in het jaar op 23 maart gevierd. Op de Nachtegaalstraat waren ze net bezig met asfalt leggen toen de hevige winden met sneeuw en hagel de straat kwamen. De geur van het asfalt werd nog vele malen erger versterkt door de wind. Tijdens de vlagen van dit bizarre weer gingen de mensen overal waar ze konden schuilen of mensen renden wat sneller door de straat. Dit alles om aan het hevige weer te ontsnappen. Bouwvakkers die bezig waren in de straat vluchtte ook naar een afdakje. Niemand die je op straat nog rustig zag lopen of staan. Veel mensen die aan het snelwandelen waren met de capuchon op.

Gezellig in een klein kluitje stonden de mannen te kletsen of een sigaret te roken onder verschillende afdakjes in de straat. Terwijl ze daar zo stonden te kijken naar de hagel en sneeuw die op het nieuwe wegdek kwamen, namen zij profijt van de tijd voor een korte pauze. Een geheel grijze lucht zorgde voor een sombere sfeer. Telkens als het weer even tekeer ging hadden ze even de tijd om door te gaan voordat de volgende vlaag zou komen.

Of het weer voor oponthoud heeft gezorgd is nog niet duidelijk. De komende dagen zal het weer nog niet heel veel anders zijn meldt weerberichten, dus ze zullen wel iets minder kunnen doen. Er is al eens eerder oponthoud geweest en dat was toen er in februari een groter pak sneeuw in Nederland lag. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze nu twee weken achterlopen.

Als het weer eindelijk wat opklaart, wordt de weg hopelijk afgemaakt en kunnen bewoners en bezoekers genieten van een vernieuwde winkelstraat. Een straat met minder parkeerplekken, bredere voetpaden voor voetgangers en terrassen en meer groen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *