Nijmeegse dildoplakker strikes again

Nijmeegse dildoplakker strikes again

Foto ©voorbijganger 

NIJMEGEN – Een bijzonder verschijnsel; de Nijmeegse dildoplakker. Hij heeft na enkele weken niks van zich te laten horen weer toegeslagen. Dit keer in de omgeving van Lindeholt. Het motief van de dildoplakker blijft onduidelijk. Wel worden de acties steeds creatiever en uitgebreider. Zowel omgevende, PostNL als de politie weten zich geen raad.

Rond de jaarwisseling werd de eerste dildo op een brievenbus aangetroffen, gespot door een voorbijganger. Een woordvoerder van PostNL deelde: ‘’Als dit vaker gebeurt, is het voor ons logisch om aangifte te doen’’. Deze waarschuwing heeft de dildoplakker klaarblijkelijk niet ontmoedigd. Steeds meer brievenbussen werden met dildo’s in verschillende kleuren en maten beplakt. Mensen voelden niet de behoefte ze eraf te halen want de dildo’s bleven een aantal weken zitten: ‘’Weet jij veel waar dat ding geweest is!’’, sprak een voorbijganger. Politie weet ook niet goed wat ze moet doen: ‘’Zolang er geen schade is, hebben wij er ook niet per se een rol in’’, aldus een politiewoordvoerder. Uiteindelijk zijn de objecten op onverklaarbare wijze verdwenen. Dit was echter niet voor lange duur voor de dildoplakker opnieuw zijn slag sloeg.

11 maart werd er een opvallende ontdekking gedaan in de Utrechtse wijk Wittevrouwen: ook hier was op de zijkant van een brievenbus een dildo geplakt. Het is tot nu toe onduidelijk of dit de daad is geweest van de oorspronkelijke dildoplakker, of dat hij wellicht wel een handlanger heeft. Het is ook mogelijk dat iemand het wel een leuk of grappig initiatief vond en daarom een dildo heeft geplakt.

Hoe moet je zoiets nou categoriseren? Exhibitionisme? Vernieling? Verstoring van de orde? Er wordt namelijk eigenlijk niets vernield en/of verstoort. Is dit het werk van iemand die bewust wil choqueren, irriteren, of gewoon een grapje uit wilt halen, uit corona-verveling bijvoorbeeld? Van die vragen, waar PostNL en de politie ook geen antwoorden op hebben. Wel is de dildoplakker inmiddels een redelijk bekend figuur geworden en heeft zelfs het landelijke nieuws gehaald met zijn praktijken. Instagram stond er vol mee en NOS heeft er zelfs een item over gemaakt.

Na zijn terugkomst is hij ook creatiever geworden in zijn werk. Zo is er een aantal dildo’s op een brievenbus aangetroffen waar vetballen (voor vogels) aan waren vastgemaakt. Zo kunnen de vogels ook meegenieten. Daarbovenop verscheen er op de verkiezingsdag een variant op de CDA-poster waarbij het hoofd van Wopke Hoekstra vervangen was door een enorme eikel. Door aanpassing van de letters werd de tekst: “Nu doorplakken”. Was dit een aanmoediging voor anderen om ook dildo’s de plakken? De meeste recente dildovondst was met een bepaald ‘’wit spul’’ besmeurd. Niemand weet en wil weten wat dat mag zijn.

Wat we in ieder geval vast te stellen is, het is een bijzonder verschijnsel.

*uit gemak wordt er m.b.t. de dildoplakker gerefereerd naar hij/zijn. De persoon en het geslacht is nog niet bekend.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *