Woonzorgvoorzieningen voor daklozen blijven hekel punt

Woonzorgvoorzieningen voor daklozen blijven hekel punt

HAARLEM – Er wordt al sinds november 2020 nagedacht over nieuwe plekken voor twee bijzondere woonzorgvoorzieningen in Haarlem. Op 14 april om 20:15 begon de commissievergadering waarin alle wethouders vragen stelden en met elkaar in discussie konden over elkaars ideeën en perspectieven. De woonzorgvoorzieningen zouden voor daklozen bedoelt zijn zodat zij niet teveel op straat voor overlast zorgen. Nu een halfjaar later, in april, zijn er nog steeds geen besloten genomen.

Het gaat om de bijzondere woonzorgvoorzieningen Domus(Plus) en Skaeve Huse. Hiervoor willen gemeente Haarlem twee locaties bepalen. Ze begonnen met zestig locaties en door de maanden heen is dat naar vier locaties gegaan. Er is tijdens dit locatie onderzoek aan de Haarlemmers gevraagd om hierover mee te denken, zodat zij er ook inspraak in hebben. Op het moment heeft de gemeente Haarlem de Domus(Plus) op de Nieuweweg en 6 Skaeve huse’s op de Vergierdeweg in gedachten. Er waren geen berichten van verhinderingen van Haarlemmers voor deze locaties.

Tijdens de vergadering was er heel wat spanning tussen de partijen en werd er ook vaak de stem verheven. Verschillende meningen waren er over de locaties en de voordelen en nadelen hiervan voor de bewoners uit dezelfde buurt waar de gemeente dan nieuwe woonvoorzieningen zou willen bouwen. Wel waren de wethouders het er allen mee eens dat er een nieuwe plek moet komen voor de daklozen. Er werd zelfs voorgesteld om een coffeeshop bij beiden panden te openen zodat de daklozen niet daarvoor naar de stad hoeven en daardoor voor nog meer overlast zouden zorgen.

Veel wethouders vonden dat hun vragen tijdens de vergadering niet goed beantwoord werden en dat er te weinig over de plannen met hun gedeeld was om echt zich er in te verdiepen. Hierdoor kwam er aan het einde van de raadsvergadering geen conclusie.

Wat er uiteindelijk besloten is, is nog onduidelijk.  Er zouden meer documenten gedeeld worden met de andere partijen en er zou een nieuwe datum voor een volgende vergadering gepland worden. Er zijn in elk geval veel meer vragen beantwoord en nu zijn alle partijen ook van meer op de hoogte.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *