Proefbezoek aan Artis

Proefbezoek aan Artis

Amsterdam- Met een negatief testbewijs en een reservering kunnen Nederlanders deze maand weer beperkt een bezoek brengen aan dierentuinen en musea op een aantal vaste dagen. Zo was dierentuin Artis in Amsterdam van vrijdag 16 tot zondag 17 april geopend voor maximaal 5000 bezoekers per dag. Ook was een respondente van ons van Bollenstreek Plus van de partij op zaterdag 16 april om net als ongeveer 11000 andere Nederlanders even goed de benen te strekken en te genieten van het oudste dierenpark van Nederland.  

  

Na het scannen van de QR code van de negatieve sneltest naar de ingang om de kaarten te scannen  en dan kan na een lange tijd je dagje uit weer beginnen gaanDat gevoel van een er eindelijk een dagje tussen uit te zijn en jezelf te vermaken en te genieten van de spelende makaken op de apenrots, de diverse kleurrijke vogelsoorten in de volières tot aan de enorme Aziatische olifanten in hun nieuwe verblijf.   

  

We hebben het als Nederlanders allemaal wel gemist valt te merken uit de kaart met verkoopcijfers. Het park was zaterdag en zondag vrijwel uitverkocht en trok veel gezinnen met kleine kinderen aan die het gemist hadden om lekker aapjes te kijken en olifanten liedjes te zingen.  

Zo schrijft Sarah Bruist (35) op haar blog het volgende: ‘’Nou, na een jaar geen uitstapjes te hebben gemaakt had ik die test er met liefde voor over!  

Eenmaal in Artis voelde ik iets wat ik al heel lang niet gevoeld had. Ik voelde me vrij, veilig. Wetende dat niemand binnen Corona had gaf het gevoel in een veilige bubbel te zitten. Een mini wereldje middenin de grote stad Amsterdam, waar mijn gezin en ik veilig waren én plezier konden hebben.’’  

 

Hoewel het voor veel mensen een grote opluchting was om even vrij te zijn van het leven in de lockdown, was het niet geheel zonder maatregelen. In het park gelden nog gewoon de standaard maatregelen, zoals de anderhalve meter regel. Maar ook de mondkapjes plicht gold in gebouwen waar vaste looproutes waren of een maximaal aantal mensen. Ook waren diverse gebouwen gesloten, zoals het vrije apenhuis. Dat betekende helaas geen lachende ondeugende kleine apensoorten die over je hoofd heen klauteren door het nauwe pad.   

  

De meeste mensen hielden gelukkig wel rekening met elkaar in het park, dat was vooral te merken aan dat mensen niet te lang op één plek bleven staan, zodat anderen ook een kijkje konden nemen zonder daarvoor de anderhalve meter regel te hoeven breken. Ook hielden mensen voldoende afstand in de rijen voor voedselkraampjes en de cadeaushop.  

  

Omdat deze proefopening zo een succes was heeft Artis met toestemming, die zij al eerder kregen van de overheid, besloten om nog een vierde dag open te gaan op vrijdag 30 april. Voor meer informatie en antwoorden op uw vragen voor het plannen van een dagje uit kunt u terecht op de site van de Rijksoverheid en de site van het door u gekozen dagje uit.   

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *