Take Away Tour Haarlem in het zonnetje

Take Away Tour Haarlem in het zonnetje

Tijdens de take away tour door Haarlem kon je bij verschillende restaurants eten of drinken afhalen nadat je je ervoor had aangemeld. Ook de Jopenkerk bij Raaks deed hier aan mee in het weekend van 17 en 18 april. Ze hadden ongeveer 400 man totaal die langskwamen voor hun bier en hapjes.

Overal waar de zon scheen op het hortusplein zaten mensen in groepscirkels op de grond te genieten van de zon en hun take away order. Vanaf het moment dat de eerste gast kwam afhalen tot een uur of half zes en de laatste zonnestralen het plein verliet zat het helemaal vol. Je kon nauwelijks het plein passeren zonder op iemand zijn vingers te trappen. Zodra er schaduw viel over een deel van het plein zag je de menigte met de schaduw mee bewegen totdat niemand meer in de zon zat en ze daarom allemaal weer weggingen.

Handhaving liep ook om de zoveel tijd over het plein maar deden niks aan het schouwspel. Waarschijnlijk viel er niet veel te veranderen omdat het teveel mensen waren. Wel werd er zo nu en dan door een kluitje agenten naar het plein gekeken, maar ze spraken niemand ergens op aan. Dat terwijl niemand zich aan de corona maatregelen hield.

Niet alleen de Jopenkerk deed mee aan de take away. Veel andere tenten op bijvoorbeeld de Grote Markt en de Grote Houtstraat deden ook mee. Er was veel leven te vinden in de stad Haarlem en het mooie weer was daar zeker een reden voor. Je kon kaarten vooraf kopen en daarmee de verschillende horeca tenten waar je voor gereserveerd had langsgaan om eten en/of drinken af te halen en ergens anders in de stad te gaan zitten om ervan te genieten in het zonnetje.

Op het Hortusplein heb je ook Woodstone Pizza&Wine zitten, waarvan het tienjarig bestaan ook op 18 april viel. Veel deelnemers van de route vroegen daar of ze naar de wc konden en een paar bestelden zelfs wat te eten. Op zaterdag was het nog niet toegestaan om het toilet te gebruiken, maar op zondag wel. Op zondag kwam er veel muziek uit het restaurant en was het ook de laatste dag van de tien actiedagen. De Beren waren geheel gesloten, dus daar konden voorbijgangers niks halen.

Een fijn weekend voor de Haarlemmers en een lekker begin van de lentedagen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *