Maak de spiriwiri in je wakker met deze 6 tips

Maak de spiriwiri in je wakker met deze 6 tips

Bron: www.pexels.com

Spiritualiteit is een enorme hype, je ziet hordes mensen lopen met een yogamatje onder hun arm en bijna iedereen heeft wel een meditatie app op zijn telefoon staan. Ook speelt corona een grote rol: Koorddanser (online platform voor bewustwording en spiritualiteit) meldt dat 30% van de Nederlanders meer bezig is met dit onderwerp. Toch wordt het nog steeds geassocieerd met het zijn van een ‘zweefteef’ en een besmuikt lachje krijg je vaak nog je kant opgeworpen als het onderwerp wordt aangesneden. Het zou aan het woord kunnen liggen, er hangt een te zware lading omheen. Deze tips zorgen voor een verrijking in je leven en voel als bijna vanzelf de serotonine in je lijf verdubbelen. 

1.Leef in het nu. Dit is echt de gouden tip. Het huidige moment, het nu, bevat de sleutel tot bevrijding. Als je helemaal in het nu bent, bestaat er geen toekomst en verleden. Die bestaat sowieso niet. Ga een keer rustig zitten, en concentreer je bijvoorbeeld op een boom die je heen en weer ziet waaien voor je raam. Probeer je hier volledig op te focussen en laat alle tijd los.

‘Stress wordt veroorzaakt doordat je ‘hier’ bent maar ‘daar’ wilt zijn’

2.Don’t overthink. We zijn verslaafd aan denken omdat je je ermee hebt geïdentificeerd, wat betekent dat je je gevoel van identiteit ontleent aan de inhoud en activiteit van je verstand. Omdat je gelooft dat je er niet meer bent op het moment dat je ophoudt met denken. Denk je vaak: stel dat… Dan identificeer je je met je verstand, dat zichzelf projecteert in een denkbeeldige toekomst en angst opwekt. Bedenk dat dit je ego is, een stemmetje in je hoofd die je iets probeert voor te houden wat afwijkt van de werkelijkheidDe volgende keer dat er weer een negatieve gedachte bij je opkomt, sta er volledig bij stil en probeer deze gedachte los te koppelen en te beseffen dat het niets meer is dan een negatieve stem in je hoofd. 

‘Erken het huidige moment. Wordt bewust van je ademhaling. Voel de lucht in je lichaam stromen. Voel het energieveld in je’

3.Spreek elke dag hardop je affirmaties uit. Een affirmatie is een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Die zich door herhaling in je leven gaan manifesteren. Letterlijk betekent het: bevestiging, bekrachtiging. Je kunt het zo simpel maken als je zelf wilt: ‘ik ben gelukkig, ik ben geliefd, ik wil een xx doel behalen’. Door het transformeren, helen of behandelen van je denken, kun je de uitkomst veranderen van acties die je eerder door je oude manier van denken in gang hebt gezet. Een aanrader is het boek ‘I AM van Susan Shumsky’, hier staan bijna 250 affirmaties in. 

‘Ben ik 1 of 2? Als ik niet met mezelf kan leven, moeten er twee ikken zijn: het ‘ik’ en het ‘zelf’ waar ‘ik’ niet mee kan leven’

4.Ga in het gras liggen, kijk naar de bomen die boven je heen en weer waaien en snuif de geur op. Het klinkt cliché, maar één met de natuur worden bestaat echt. Merk tijdens je wandel of fietstocht elke bloem op die je tegenkomt en geef ze een beetje liefde.  

5.Surround yourself with the right people. De hele wereld bestaat uit energieën, we zijn omringd door een oneindige grote oceaan van energie. Je wisselt ook continu energie uit met de mensen om je heen. Sommige mensen zijn meesters in het nemen en zuigen je voor je gevoel leeg.

‘Klagen betekent altijd dat je niet accepteert wat is’

6.En als laatste natuurlijk: meditatie. Ademhaling en mediteren met behulp van een meditatie app kunnen een goede start zijn. Ademhaling helpt je om je op je geest te richten en om negatieve gedachten los te laten. Als je het nog niet fijn vindt om zonder hulpmiddelen te mediteren is de app ‘Calm’ een aanrader. Diverse onderzoeken, waaronder diepte meditatie Amsterdam, geven aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op het stressniveau van mensen maar dat het ook tot meer zelfrealisatie leidt.  

Over de auteur

Iris van de Wetering

Ik ben iemand die erg nieuwsgierig is aangelegd en het liefst alles tot op de bodem uitzoekt. Qua onderwerpen ben ik erg breed geïnteresseerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *