Broodjesboetiek blikt terug op corona jaar

Broodjesboetiek blikt terug op corona jaar

Foto door: Joëlle de Boer

Vorig jaar en begin dit jaar zijn voor veel ondernemers tijden van verlies geweest en hebben veel bedrijven het niet gehaald. Langs de drukke Venneperweg bij Station Nieuw-Vennep staat de Broodjesboetiek, beheerd door de zussen Britta (33) en Birgit (35) Suidgeest. Ook zij werden in het begin hard geraakt door de corona-maatregelen, echter gingen zij niet bij de pakken neerzitten en vertellen en voor hen opende de pandemie voor hen juist nieuwe mogelijkheden.
Het is een zachte lentemiddag en de zon schijnt door de wolken langs het rustige stationnetje van Nieuw-Vennep waar toch altijd wel genoeg mensen te vinden zijn. Binnen in de broodjesboetiek aan het station waar hard gewerkt wordt door het jonge en energieke team hangt een heerlijke geur. Britta Middelkoop-Suidgeest een van de eigenaressen komt met een open en positieve uitstraling naar buiten om openhartig om vol trots haar verhaal te delen over hoe zij en haar zus de corona pandemie in hun voordeel wisten te gebruiken.
Hoe de zussen de pandemie de baas werden
De broodjesboetiek valt niet onder horeca en mocht daarom onder voorwaarden open blijven, toch was de klap in het begin goed te voelen. ‘’Aan het begin van de corona pandemie hebben we niet dicht gemoeten, gelukkig!’’ Opent Britta terwijl ze haar verhaal doet aan de picknicktafel op het terras en vervolgt met: ‘’Maar ook dat je geen klanten mocht ontvangen in je winkel, dus stond er echt een tafel voor de ingang dat mensen niet naar binnen konden lopen, dus moesten we zelf onze bestellingen brengen. Mensen waren bang, mensen bleven thuis, dus we hebben echt een nulpunt aangeraakt op dat moment en toen dachten we; ‘’Dit kan niet, dit overleven we zo niet!’’ Dus toen zijn we gaan kijken naar andere opties. Wat we heel erg merkten was dat mensen niet meer naar verjaardagen konden en mensen elkaar geen cadeautje geven, dus hebben wij verjaardagsontbijtjes of lunches in het leven geroepen die we aan de deur komen bezorgen.’’
Naast de nieuwe verjaardagsontbijtjes en lunches wisten de ambitieuze zussen ook nog een mijlpaal te bereiken en opende op 1 december de vestiging van de BroodjesBoetiek op Hoofddorp station, wat zonder corona hoogstwaarschijnlijk nooit gelukt was. In het begin waren namelijk meerdere en grotere partijen geïnteresseerd in een pand op het station, echter zijn deze afgehaakt door de coronapandemie. Daardoor lieten de zussen aan de NS weten dat zij nog wel interesse hadden in het pand, maar wel onder hun eigen voorwaarden en zo werd de vestiging op station Hoofddorp een feit. Toch is het bereik in Hoofddorp nog niet helemaal als wat het zou kunnen zijn, doordat er nu maar zo een twee mensen op een afdeling werken in het nabijgelegen industrieterrein, waar gewoonlijk zo een 50 mensen werken, ook reizen er nu maar zo een 3000 mensen vanaf Hoofddorp station wat voor de pandemie gemiddeld zo een 18.000 was, maar de toekomst ziet er goed uit.
Versoepelingen
Nu de coronamaatregelen weer versoepelen begint het langzaam maar zeker weer drukker te worden. ‘’Wat we gemerkt hebben is dat de laatste paar weken de studenten weer naar school mogen, dus hebben we meer studenten als klanten en daar krijgen we goede reacties van. Ook van andere mensen die in andere sectoren werken die weer één of twee dagen naar hun werk gaan in plaats van alleen thuis die ontdekken ons ook, dus we merken wel een lichte groei de laatste weken,’’ vertelt Britta optimistisch terwijl ze door het gebrom van passerende auto’s heen probeert te komen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *