VibeTV, het eerste muziek kanaal op de Nederlandse markt is een feit

VibeTV, het eerste muziek kanaal op de Nederlandse markt is een feit

Officiële flyer door: Johnny Scott

NIEUW-VENNEP Johnny Scott (50) heeft sinds 19 april 2019 een Surinaams eethuis in Nieuw-Vennep genaamd Roti2Day waar hij goede recensies voor ontvangt, maar dat is nog niet alles. Eigenaar Johnny Scott beheert al zo een vier maanden de nieuwe muziekzender VibeTV waar 24 uur per dag en zeven dagen per week live muziek wordt gestreamd, van live DJ streaming tot Funk en Soul muziek. 

 

Johnny Scott zijn initiatief VibeTV is al een tijdje in de lucht. Hij kwam op het idee omdat er het huidige moment geen echt muziek kanaal op de markt is, dus kwam hij op het idee om iets te doen voor de jongeren (ook voor de ander leeftijden) en zo startte hij het muziek kanaal op met lopende afspraken met Ziggo en KPN waarmee samengewerkt kan worden om live muziek naar de Nederlandse televisie te brengen. 

 

Het ontstaan van VibeTV 

 

Achterin het eethuis Roti2Day staat allemaal apparatuur, goed en genoeg om daar mee te streamen en uit te zenden, toch moesten er nog wel stappen gezet worden om een echt muziek kanaal te beginnen. 

 

Zoals eerder vermeldt is er momenteel nog geen groot Nederlands muziek kanaal op de markt. Op de radio lopen momenteel al FunX en SLAM! als radiozenders die zich vooral richten op jongeren, maar televisie is toch anders omdat je mensen niet alleen met geluid, maar ook met beeld laat zien wie er zingt en ook kun je daarmee de clips uitzenden. 

 

VibeTV begon als ETV, maar het kon onder die naam niet geregistreerd worden, omdat het in andere landen al bestond. Door de “E” in ETV kwam Johnny Scott op ‘’Vibe’’ als originele naam en heeft vast laten zetten bij de Kamer van Koophandel en bij Buma Stemra en maakte vervolgens de website: VibeTV.live aan en zo was VibeTV een feit kon er officieel gestreamd worden. 

 

Wat zijn de toekomstplannen  

 

VibeTV heeft momenteel al zo een 35,000 kijkers en is naast online ook als mobiele applicatie te vinden in de IOS Appstore en in de Play Store op Android. ‘’Gewoon vanaf je telefoon, tablet of laptop zonder poespas, dan heb je geen tv meer nodig,’’ zegt Johnny optimistisch. Toch zijn er natuurlijk meer plannen om in de toekomst nog groter te worden als een officiële zender en de plannen zijn heel duidelijk. 

 

Momenteel wordt er gebrainstormd om programma’s te bedenken die jongeren zullen aantrekken, naast het streamen van live muziek. Nu corona een beetje voorbij is, heeft Johnny al zalen in Hoofddorp gezien in het cultuurgebouw, waar de programma’s gehost zullen worden en wekelijks een DJ komt draaien. 

 

Deze zomer zullen voor VibeTV al jongeren op pad gestuurd worden op verschillende plaatsen in het land om mensen te interviewen en enthousiast te maken voor de nieuwe zender VibeTV. Ook zal er wanneer dat weer mogelijk is, gelivestreamd worden vanaf concerten door dit team van jongeren. Aan ambitie en mogelijkheid is dus geen gebrek. 

 

Geïnteresseerd? 

 

Als geïnteresseerd bent om deze zomer voor VibeTV de straat op te gaan voor leuk contact en een goed zakcentje, kun je je aanmelden op de site: https://vibetv.live/ onder ‘’contact’’, ook kan je langskomen in het eethuis Roti2Day van dinsdag tot en met zondag in Nieuw-Vennep op het adres Kerkstraat 10. Doordeweeks geopend van 11.00 tot 20.00 en van 12:00 tot 20:00 in de weekenden. Dus zit vooral niet stil en grijp je kans als je geïnteresseerd bent. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *